Homotopi perturbasyon metodu ile integral denklemlerin çözümü
Solution of the integral equation with homotopy perturbation method
  1. Tez No: 246199
  2. Yazar: YUSUF ŞEBER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ELÇİN YUSUFOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İntegral Denklem, Homotopi Perturbasyon Metodu, Modifiye Homotopi Perturbasyon Metodunu, Integral Equation, Homotopy Perturbation Method, Modified Homotopy Perturbation Method
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Mühendislik ve fizik problemlerinde karşılaşılan integral denklemlerin ve integral denklem sistemlerinin oldukça fazla çeşidine ve varyasyonuna rastlamak mümkündür. Bu denklemlerin çözümü için bir çok yöntem geliştirilmiştir.Bu tezde bazı integral denklem çeşitlerinin çözümü için, kullanışlı ve pratik bir yöntem olan Homotopi Perturbasyon Metodunun ve Modifiye Homotopi Perturbasyon Metodunun uygulaması incelenecektir. Ayrıca matematik programı Maple ile de bazı örneklerin çözümleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Integral equations encountered in engineering and physics problems and integral equations rather than on the kind of system to coincide with and variations are possible. This equation was developed to solve a lot of ways.This thesis for the solution of some kind integral equations, which are useful and practical method and the modified Homotopi Perturbasyon Methods of application will be reviewed Homotopi Perturbasyon Methods. Moreover, some examples of the mathematics program, solutions are given by Maple.