Willam Walton'ın Viyola Konçertosu'nun iki versiyonunun karşılaştırılarak teknik açıdan incelenmesi ve yoruma yönelik kolaylıkların belirlenmesi
William Walton?s Viola Concerto two version?s comparison, technical analysis and performance directed suggestion
  1. Tez No: 250949
  2. Yazar: ZEYNEP PAFTALI BOTTAZZİNİ
  3. Danışmanlar: PROF. ÇİĞDEM İYİCİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: William Walton, Viola, Concerto, Two Versions, English
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 288
Özet
20. yy. İngiliz müziğinin önemli bestecilerinden biri olan William Walton'ın yazmış olduğu Viyola Konçertosu üzerine yapılmış olan ?Willam Walton'ın Viyola Konçertosu'nun İki Versiyonunun Karşılaştırılarak Teknik Açıdan İncelenmesi ve Yoruma Yönelik Kolaylıkların Belirlenmesi? adlı bu çalışmada, William Walton'ın hayatına, eserlerine ve Viyola Konçertosu'nun yazım aşamasına gelen bir bakışın ardından, eserin solo viyola partisi incelenmekte ve William Walton'ın bu eser için 1929 ve 1962 yıllarında yazdığı iki versiyon karşılaştırılmaktadır.Bu çalışma kapsamında bulunan William Walton'ın tüm mektuplarının Türkçe'ye çevirileri orjinaline sadık kalınarak yapılmış, Walton'ın kullandığı tüm kısaltmalar orjinal mektuplardaki gibi bırakılarak yanlarına bu kısaltmalarla ilgili gerekli açıklamalar ?[ ]? içinde belirtilmiştir.Anahtar Kelimler: William Walton, Viyola, Konçerto, İki Versiyon, İngiliz
Özet (Çeviri)
In this dissertation, ?William Walton?s Viola Concerto Two Version?s Comparison, Technical Analysis and Performance Directed Suggestion?, after a general look to the life and work of William Walton, one of the most important English composers of the 20th century, and after analyzing the Viola Concerto?s composing period of his life, the concerto?s solo viola part will be scrutinized and a comparison will be carried on between the 1929 and 1962 two versions of the work.All the Turkish translations of the original William Walton?s correspondence used in this dissertation, as well as Walton?s own abbreviations, have been kept faithful to the original; as in the original, all explanations related to these abbreviations have been reported here between brackets ?[ ]?.