Tarımsal yapılara ilişkin çalışmaların ulusal öncelik ve stratejiler yönünden değerlendirilmesi
Evaluation of the studies on agricultural structures in terms of the national priorites and strategies
  1. Tez No: 252638
  2. Yazar: DEMET BAYRAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİL BAKİ ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Tarımsal yapılar, öncelikli araştırma hedefleri, agricultural structures, national primary research
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmanın amacı, tarımsal yapılara ilişkin araştırmalarda öncelik ve stratejilerin belirlenmesidir. Bu amaçla, 2000-2007 yılları arasında farklı üniversiteler tarafından yürütülmüş 122 adet çalışma incelenmiş ve ulusal öncelikli araştırma hedeflerine göre değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçların ışığında, tarımsal yapılar konusunda çalışma hedefleri ve stratejileri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
The overall objective of this report is to determine the primary strategies of the studies which belongs to agricultural structures. In this report 122 studies, which was made from 2000 to 2007 by different universities, was analised and evaluated by the national primary research purposes. By the results of this study, research goal structures are recomended about the agricultural structures.