İletişim tarzları üzerinde kültürel değerlerin etkisi: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri üzerinde bir araştırma
Effect of cultural values on communication styles: A study on Mehmet Akif Ersoy University students
- Tez No: 253139
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KÜRŞAT ÖZDAŞLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kültür, İletişim, Kültürel Değerler, Yüksek ve Düşük Bağlamlı İletişim, Culture, Communication, Cultural Values, High and Low-Context Communications
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmanın amacı, iletişim tarzları üzerinde kültürel değerlerin etkisini belirlemek ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin kültürel değerlerinin ve iletişim tercihlerinin, demografik değişkenler karşısında değişim gösterip göstermediğini saptamaktır.Bu çalışmanın evreni, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, örneklemi ise eğitim fakültesi öğrencileridir.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kültürel görüşlerini ve iletişim tercihlerini ölçmek amacıyla hazırlanmış olan anket üç ayrı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; öğrenciler ile ilgili kişisel bilgiler; ikinci bölümde öğrencilerin kültürel varsayımları, üçüncü bölümde öğrencilerin iletişim tercihleri ile ilgili sorulara yer verilmiştir.Araştırma verileri, SPSS 15.0 programında çözümlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study, the influence of cultural values on communication styles is to determine and Mehmet Akif Ersoy University students? cultural values and communication preferences, demographic variables is to determine whether people in the face of change.Universe of this study, Mehmet Akif Ersoy University students, faculty of education of the sample students..Mehmet Akif Ersoy university students' cultural views and communication preferences questionnaire created to measure. This questionnaire consists of three parts. In the first section, personal information about students, students' cultural assumptions in the second part, the third section where students were given questions about communication preferences.In order to analyse the data collected, the SSPS 15.0 program was used.