Türkiye iş kurumu faaliyetleri: Eskişehir ili örneğinde bir değerlendirme
The activities of Turkish employment organisation, an evaluation trough the sample: Eskişehir province
- Tez No: 253742
 - Danışmanlar: PROF. DR. ALİ NAZIM SÖZER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
 - Anahtar Kelimeler: Türkiye İş Kurumu, İşe Yerleştirme, İşsizlik Sigortası, İşgücü Eğitimi, Turkish Labor Organization, Placement Service, Unemployment Insurance, Vocational Training
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 199
Özet
Dünyada 1990'lu yıllardan itibaren etkisini göstermeye başlayan Küreselleşme Türkiye'yi de etkilemiş, ekonomik, sosyal ve yapısal birçok değişimin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu değişimlerin en önemlilerinden birisi de işgücü piyasasında olmuştur. Değişen şartlara uyum sağlayabilmek için birçok kurum şekil değiştirmek zorunda kalmış, bunlardan da en önemlisi daha önceki adıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu olan yeni ismiyle Türkiye İş Kurumu olmuştur.Bu çalışmada yeni kimlik yapısıyla Türkiye İş Kurumu'nun hangi alanlarda faaliyet gösterdiği, değişen ülke şartlarıyla ne kadar bütünleştiği ortaya konularak, mevzuata yönelik düzenlemelerin Eskişehir İli örnekleminde nasıl uygulandığı ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The globalization, that has been reflecting its effect throughout the world by the 1990?s, also affected Turkey, and so, it led various social, economical and structural changes. One of the most important changes occurred within the labor market. In order to adopt to changed conditions, many institutions were obliged to transform themselves, of which most important one was Labor Placement Office with its new label, Turkish Employment Organization.In this study, it is attempted to display how the legislative changes are applied in Eskişehir Province sample by introducing the activity areas of Turkish Employment Organization with its transformed identity and also to what extent it is integrated with the changed country conditions.