İslam Aile Hukukunda boşama ve boşama iradesinin kullanım şekilleri
The divorce and forms of usage of divorce will in Islam Family Law
- Tez No: 254179
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MENDERES GÜRKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Boşama, Lafız, Vekil, Yazı, İşaret, Divorce, Utterance, Deputy, Written Forms, Sings
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Birbiri için yaratılan kadın ve erkeğin birbirlerinden ayrı kalması düşünülemez. Kadın ve erkeği en güzel şekilde bir araya getirecek olan şey de evlenmedir. İslam Dini, Müslümanları evliliğe teşvik etmiş, bir yuva kurmanın faydalarını ve hikmetlerini onlara bildirmiştir.Güzel ve faydalı amaçlarla kurulan bir evlilik, bazen bu yönde devam etmeyebilir. Sürekli sorun yaşayan eşlerin, evliliğe devam etmeleri sorunların daha da artmasına sebep olacaktır. Böyle bir durumda eşlerin, evliliği sona erdirmesi daha doğru bir davranış olur.Biz bu çalışmada, evlilik birliğini sona erdiren boşamayı ve boşama iradesinin kullanım şekillerini inceledik. Faydalı olacağı düşüncesiyle mana bakımından lafız çeşitlerinden de bahsettik.Buna göre, evlilik birliğine devam edemeyecek olan eşler de bu birlikteliği sözlü olarak sona erdirebilecekleri gibi yazılı olarak da sona erdirebilirler. Yine taraflar bir takım işaretler kullanarak veya başkalarını vekil belirleyerek de boşanabilirler.
Özet (Çeviri)
It is unthinkable that man and woman who are created for each other by God would separate from each others. Marriage is the best opportunity that brings man and woman together. Islam encourages Muslims to get married and inform them for making home and its divine reasons.The marriage that is settled for good and useful aims/intentions is sometimes goes wrong. The couples who have trouble in family life can not maintain their marriage forever. It would be a correct behavior for the couples to divorce in that situation.In this study we researched the divorce that ends the unity of family and the forms of usage of divorce will. We mentioned some utterances in a sense of meaning for the consideration of benefit.The couples who are incapable of family unity may end their marriage either the way oral or written forms. The sides who are eager to divorce may actualize with several sings or assign a deputy for themselves.