Modern dönemde Kur'an'a yaklaşımlar bağlamında edebi tefsir metodu ve Emin El-Huli
The literary interpretation method and Emin El-Huli in the context of approaches towards Quran in modern periods
  1. Tez No: 254936
  2. Yazar: BURHAN ATSIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN ATALAY
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Tefsir, Muhammed Abduh, Edebi TefsirMetodu, Emin el-Huli, Quran, Interpretation, Muhammed Abduh, The LiteraryInterpretation Method, Emin el-Khuli
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
Bu tezin amacı, çağımızda meydana getirilen tefsir akımlarını, bunlarınarasında önemli bir yere sahip olan Edebi Tefsir Metodunu ve çağımızdaki temsilcisisayılan Emin el-Huli'yi tanıtmaktır. Bu tez, giriş ve dört bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde tefsir ve tarihi gelişimi kısaca ele alınmıştır.Birinci Bölüm'de Batı Dünyasında özellikle 17. yüzyıldan itibaren, düşünceve diğer alanlarda meydana gelen gelişmeler ve bunun İslam düşüncesine etkileri elealınmıştır.İkinci Bölüm'de çağımızda meydana getirilen tefsir akımları ve bunlarıntemsilcileri incelenmiştir.Üçüncü bölümde Edebi tefsir metodu ve temsilcisi Emin el-Huli tanıtılmıştır.Dördüncü ve son bölümde ise, Edebi Tefsir Metodunun bir uygulama örneğiolarak Kur'an'daki kıssalar, bu konuyla ilgili görüşler ve bu görüşlere yöneltileneleştiriler ele alınmıştır
Özet (Çeviri)
The aim of this dissertation is to introduce the interpretation ecoles carriedout in this age along with Literary Interpretation Method and Emin el-Khuli,contemporary representative of this method. This study consists of an introductionand four parts.The Introductory part deals with interpretation and its historical advancement.In the First Part, the ideological and other developments took place inparticularly in 17th century and their impact on Islamic thought has been studied.In the Second Part, the interpration ecoles and their interpretations have beenstudied.In the third Part The Literary Interpretation Method and its representativeEmin el- Khuli has been introduced.The Fourth and last Part deals with the Kıssa's in the Quran, the opinions andcriticisms regarding the subject.