Mıcrosoft visual studio.net & SQL server 2008 ile kurumsal iş zekası uygulamaları
Business intelligence solutions by using microsoft visual studio.net & SQL server 2008
- Tez No: 256126
- Danışmanlar: PROF. DR. ESAT HAMZAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İş Zekası, Analiz Servisler, Entegrasyon Servisleri, Raporlama Servisleri, OLAP Veri Analizi, Veri Ambarı, Veri Madenciliği, Business Intelligence, Analysis Services, Integration Services, Reporting Services, OLAP Data Analysis, Data Warehouse, Data Mining
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 347
Özet
Günümüzde işletmeler için kullanılabilir bilgi çok önemli bir değerdir. 21. yüzyıl ekonomisinin rekabetçi ortamında, firmaların sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmeleri için bilginin gücünü daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri gerekir. Kurumların bilgiyi kullanma çabalarında ulaşılan son aşama, iş zekâsı uygulamalarıdır. İş zekâsına küçük-büyük tüm işletmelerin ihtiyacı vardır ve iş zekâsı çözümleri karar alma süreçlerinde önemli rol oynar. Kurum ve kuruluşların karar vericileri, en doğru kararı verebilmek için en doğru bilgilere gereksinim duymaktadırlar. Karar vericilere bilgiye dayalı ilerleme imkânı sunarak, kurumun gelir ve performansını en üst düzeye ulaştırmayı hedefleyen iş zekâsı uygulamaları, tüm kuruluşlara rekabet gücü sağlamaktadır.Tez kapsamında Microsoft SQL Server 2008, Microsoft SQL Server 2005, Microsoft Visual Studio .NET 2008, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft SharePoint Server 2007 ve Microsoft Performance Point Server 2007 ürünleri ile geliştirilen uygulamalarla Kurumsal İş Zekası Uygulamalarına ait örnekler bolca gerçek hayattan uygulamalarla gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, businesses can be used for information is an important value. 21. century economy's competitive environment, companies can provide sustainable competitive advantage for the power of knowledge should be able to use more effectively.Efforts of institutions to use the information reached the final stage, business intelligence applications.Business intelligence needs of all enterprises are small-and large business intelligence solutions will play an important role in decision-making process. Institutions and decision-makers of organizations, in order to provide the best decisions are the most accurate information you need. Opportunity to progress to the knowledge-based decision-making by providing the institution's income and the highest level of performance to achieve targeted business intelligence applications, and provides all the organizations competitiveness.Thesis under the Microsoft SQL Server 2008, Microsoft SQL Server 2005, Microsoft Visual Studio. NET 2008, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft SharePoint Server 2007 and Microsoft Performance Point Server 2007 products, with applications developed with Enterprise Business Intelligence Applications abundant samples from real-life applications are realized.