Türkiye'nin sanayileşmesinde KOBİ'lerin rolü, rekabet gücü ve büyüme açısından önemi
The small and medium sized enterprises? role, competitive power and the importance of SMEs? in terms of growth in Turkish industrilization
- Tez No: 257991
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELMAN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Sanayileşme, KOBİ, Ekonomik Büyüme, Rekabet Gücü, Industrilization, The Small And Medium Sized Enterprises, Economic Growth, Competitive Power
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Bölümü
- Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Küreselleşen dünyada dünya çapında rekabet gücüne sahip olabilmek için yenilik yapabilme yeteneğine sahip olmak gerekmektedir. Bu çalışmada, Türkiye ekonomisinde ekonomik büyüme ve istihdama büyük katkı sağlayan KOBİ'lerin sanayileşme içindeki önemini ve rekabet gücünü saptayarak iktisadi büyümeye etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Günümüzde KOBİ'lere verilen desteklerin arttığını görmekteyiz ve sonuç olarak bu desteklerle birlikte sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşılacaktır.
Özet (Çeviri)
In globalizing world, in order to have the competitive power worldwide, the ability to innovate must be needed. In this study, bringing up the effects of SMEs? on economic growth by determining the importance of SMEs? in industrialization and the competitive power of SMEs? which have significant contribution to the economic growth and employment in Turkey has been aimed. Nowadays, we can easily realize the support that is given to SMEs is ascending and in conclusion, with these supports suatainable growth target would be reached.