Aspat(Strobilos) kalesi Muğla-Bodrum (Turgutreis) ve çevresinin floristik özellikleri
Floristik properties of Aspat (strobilos) castle and its surroundings
- Tez No: 258863
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Aspat Kalesi, Strobilos, Turgutreis, Bodrum, Flora, Muğla
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu araştırma, Aspat Kalesi ve çevresinin floristik özelliklerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma alanımız Davis'in kareleme sistemine göre C1 karesi içerisinde yer almaktadır.Bu araştırmamız Kasım 2007-Haziran 2009 tarihleri arasında yapılmış olup, toplanan 700 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucunda 63 familya, 218 cins, 334 tür, 3 alttür ve 3 varyete ile birlikte toplamda 337 takson elde edilmiştir. Bu taksonların içerisinde bulunan endemik tür sayısı 13 (% 0.03) olduğu görülmektedir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı ise; Akdeniz elementleri 163 (% 48.36), İran-Turan elementleri 9 (% 2.67), Avrupa-Sibirya elementleri 5 (% 1.48) ve genel yayılışlı ya da orijini bilinmeyen takson sayısı da 160 (% 47.47) olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This investigation of was carried out to determine floristik properties of the Aspat Castle and it?s surroundings. Research area is located on C1 square according to Davis?s grid system.In this study, 337 taxa belonging to 63 families, 218 genera, 334 species, 3 subspecies and 3 varieties were identified, by evaluating 700 specimens collected during the period of November 2007-June 2009. Number of endemic plant specimens within these taxa are 13 ( 0.03 %) The distribution rates of specimens into phytogeographical regions are as follows; Mediterranean elements are 163 (48.36 %), Irano-Turanian elements 9 (2.67%), Euro-Siberian elements 5 (1.48 %) and unknown or cosmopolits 160 (47.47%).Key words : Aspat Castle, Strobilos, Turgutreis, Bodrum, Flora, Muğla.