Silis dumanının betonun performansına ve klor geçirimliliğine etkilerinin incelenmesi
The survey of the effects of silica fume on the performance of concrete and the permeability of chlorine
- Tez No: 259149
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MANSUR SÜMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Beton, Silis Dumanı, Filler, Puzolan, Basınç Dayanımı, Elastisite Modülü, Klor Geçirimliliği
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmada, silis dumanının betonun basınç dayanımına, elastisite modülüne ve klor geçirimliliğine olan etkileri incelenmiştir. Betona karışım esnasında çimento yerine çeşitli oranlarda (%5, %10, %15) silis dumanı ve filler katılarak 7., 28., 56., ve 90. günlerde laboratuar ortamında çeşitli deneyler yapılmış ve puzolan kullanılmayan şahit numune ile bir karşılaştırma yapılmıştır.Dört bölüm halinde sunulmuş olan bu çalışmanın, birinci bölümünde konunun tanıtılması ve konunun önemi vurgulanmıştır.İkinci bölümde betonu oluşturulan malzemeler tanıtılarak, bunların betonun mekanik özelliklerine olan etkilerinden bahsedilmiştir.Üçüncü bölümde, yapılan deneysel çalışmanın amacı, deneyde kullanılan malzemeler, malzemelerin özellikleri ile yapılan deneyler anlatılarak deney sonucu bulunan değerler, tablo ve grafik halinde verilmiştir.Son bölümde analiz sonuçları karşılaştırılmış ve genel bir değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research, it is searched that the silica fume has an effect on the compressive strength of the concrete, its modulus of elasticity and its permeability of chlorine. During the mix, the silica fume and the filler in different proportions (5%, 10%, 15%) are added instead of the cement. The various experiments are realized in the laboratory during 7., 28., 56. and 90. days and a comparison is done with the fixed sample in which the pozzolan isn?t used.This research is composed of four parts. The introduction and the importance of the subject are emphasized in the first part.The second part is about the materials forming the concrete and the effects of mechanical features of the concrete.The aim of this experimental research and the features of used materials are mentioned in the third part. It is told that the values of experiments are composed of tableaux and graphics.The analyzed outcomes are compared and a general evaluation is done in the last part.Keywords : Concrete, silica fume, filler, pozzolan, compressive strength, the modulus of elasticity, the permeability of chlorine.