Satış geliştirme yöntemi olarak fuarcılık ve güncel bir uygulama
- Tez No: 264232
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sales Development Methods with External and Internal Resources, Exhibitions, Marketing Channels, Governmental Bodies
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Son yıllarda artan rekabet ortamı firmaları müşterilere daha hızlı ve sağlıklı ulaşmaya itmiştir. Fuarlar, bünyesinde diğer pazarlama kanallarını bulundurması nedeniyle firmaların son yıllarda kullandığı etkin bir pazarlama faaliyeti olmuştur.Fuarlara katılımlardaki artış sonucu fuarcılık sektörü ülkeler için daha önem teşkil etmiş ve devlet kurumları, fuar düzenleyicileri konuya daha önem vermeye başlamıştır. Son yıllarda Türkiye'nin bölgesel rakipleri olan Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri fuarcılık sektöründe Türkiye ile farkı açmışlar ve sektördeki fırsatı değerlendirmişlerdir. Bir fuarın uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmesi ve fuarın büyüme süreci, fuar düzenleyicisinin dış ve iç kaynaklar ile satış geliştirme yöntemlerini sağlıklı uygulamasına bağlıdır. Ancak bu süreçten önce devlet kurumları sektöre gereken önemi ve desteği vermelidir.Bu çalışmada fuar düzenleyicilerinin dış ve iç kaynaklar ile satış geliştirme faaliyetlerini nasıl gerçekleştirecekleri açıklanmaya çalışılacaktır. İç kaynaklar ve dış kaynaklar ile satış geliştirme faaliyetleri güncel bir uygulama ile de desteklenecektir.Anahtar Kelimeler : Dış ve İç Kaynaklar ile Satış Geliştirme, Fuarlar, Pazarlama Kanalları, Devlet Kurumları
Özet (Çeviri)
In recent years, increasingly competitive environment has let the companies to reach out their custumers in a quicker and healthier way.Exhibitions have been the most effective marketing activities used by companies in recent years due to the fact that it contains other marketing channels in it self.Exhibition industry has become much important for the countries due to the result of increased participation in exhibitions and government agencies, exhibition organisers have been taking cognizance of this issue. In recent years, Turkey's regional rivals; Russia and the United Arab Emirates have widened the gap with Turkey and seized the opportunity in exhibition sector. An exhibition?s intent to bring together international exhibitors and visitors and the growth of the exhibition process depends on the fair organizer?s ability to practice sales development methods and external-internal resources in a healty way. However, before this process government agencies should provide the necessary importance and support to the sector .This study attemps to examine in which way fair organizes should practice external-internal resources in sales development activities.Sales development activities via internal-external resources will be studied to explain with a current application.