Erkek gömlek üretimi, tasarım, işlem basamakları analiz ve profil araştırmaları
The mens sweat shirt and, the history of it, till this date and production of sweat shirt cloth
- Tez No: 264256
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALTAN ORAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kumaş, erkek gömlek, üretim, tasarım, analiz, production, analyst, mens sweat shirt, cloth
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Tekstil Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
`'Erkek gömlek üretimi tasarım işlem basamakları analiz ve profil araştırmaları'' adlı yüksek lisans tezinin başlangıcında kumaşın tarihçesini ve günümüze kadar nasıl geldiğine ve Türkiye'de ki üretimi hakkında bilgi verilmektedir. Daha sonra gömleğin tarihçesi türleri, üretimi ve üretim basamakları yer almaktadır.Son bölümde ise örnek olarak aldığımız safari gömleğin modeli tasarım uygulaması şablon hazırlığı ve analizlerle desteklenmiştir.Bu tez çalışmasının amacı; tekstil sektöründe önemi hızla artmakta olan gömlek üretiminitanıtmak, kullanılan kumaşları incelemek, ele alınan örnek gömlek türünün elimize ulaşana kadar geçirdiği evreleri incelemektir daha kapsamlı bilgilere ulaşmaktır.
Özet (Çeviri)
In this summary, it is explaning the master report of.the mens sweat shirt and, the history of it, till this date and the production of sweat shirt cloth.ın the mean time, it is showing the production levels, containing the analyst and production of mens sweat shirt. Later on, it is reporting the production levels and the history of mens sweat shirt.In the last section. it is showing the analyst and the production levels of safari mens sweat shirt. As a result of this master report is covering the production levels of sample mens sweat shirt up to this date and the production technology of mens sweat shirt cloth.