Anadolu güzel sanatlar liselerinde piyano eğitimi alan öğrencilerin karşılaştıkları teknik problemlerin incelenmesi
The investigation of the technical problems faced by the students who take piano training in Anatolian highschools of fine arts
- Tez No: 265527
- Danışmanlar: PROF. MAHMUT SARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri, Çalgı, Piyano Eğitimi, Piyano tekniği, Anatolian Highschools of Fine Arts, Instrument, Piano Education, Piano Technics
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu araştırma Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümlerinde piyano eğitimi alan öğrencilerin karşılaştıkları teknik problemlerinin incelenmesine yöneliktir.Araştırma, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerindeki öğrencilerin piyano çalarken en çok karşılaştıkları teknik problemleri, bu problemleri çözmek için öğrencilerin yaptıkları çalışmaları, piyano öğretmenlerinin öğrencilerine teknik problemlerinde yardımcı olurken kullandıkları öğretim yöntemlerini, piyano dersinde kullanılan etüd ve egzersizlerin içeriğini, okulda piyano çalışma olanaklarını inceleyerek, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinde piyano eğitimi alan öğrencilerin teknik problemlerinin mevcut durumunu tespit etmek ve bu problemlerin giderilebilmesi için öneriler sunmayı amaçlamaktadır.Araştırmada veriler, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri ve piyano öğretmenleri ile yapılandırılmış görüşme ve öğrencilerin piyano derslerindeki teknik problemleri gözlemlenerek toplanmıştır.
Özet (Çeviri)
This survey is concerning the investigating the technical problems which the students who takes piano lessons in the Music Departments of Anatolian Highschools of Fine Arts faces.The named survey aims to determine the present conditions of the technical problems of the students? who applies piano education in the mentioned schools and to give suggestions to get rid of these problems by investigating the technical problems the students faces the most while playing piano in these schools, the things which the students do in order to solve these problems, the education methods which the piano lecturers uses while assisting the students? technical problems, the contents of the etude and the excersizes applied in piano lessons and the possibilities of studying piano at the school.Data in this survey has been collected by constituted interviewing with the students in Anatolian Highschools of Fine Arts and the piano teachers and by observing the technical problems the students have faced during the piano lessons.