Havaalanı onarımları için hızlı sertleşen tamir betonları
Rapid hardening concretes for rapid runway repairing
- Tez No: 266415
 - Danışmanlar: PROF. DR. İLKER BEKİR TOPÇU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Bombardıman, pist hızlı onarımı, hızlı sertleşen tamir betonları, Bomb attack, rapid runway repair, rapid hardening concretes for repairing
 - Yıl: 2010
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 74
Özet
Teknoloji gelişiminin hız kazanmasıyla uzaktan ve havadan savaş uygulamaları artmıştır. Her ülkenin güvenliği için son derece önemli hale gelen savunma kuvvetlerinden hava kuvvetleri, yerdeyken en hassas savunma gücü olmaktadır. Olası bir saldırıda kolayca etkisiz hale getirilebilir ve olumsuz etkilenebilir. Bu çalışmada, hava kuvvetlerini en etkili yavaşlatma ve durdurma taktiği olan, kalkış pistlerinin bombalanması ve bundan sonra, inşaat mühendisliğine düşen görevlerden; savaş anında pist kaplamasının hızlı sertleşen beton kullanılarak hızlı onarımı ve hava kuvvetlerinin savunmaya geçebilmesinde pist onarım stratejisi, yöntemi, malzeme seçimi ve kullanımı araştırılmıştır?
Özet (Çeviri)
With the gaining rate of development of the increasing technology war applications are doing remotely and at about the air. From the defense forces of air forces are becoming too much important for the security of every countries, when they are on the ground they become too vulnerable a defense force. Probability attack they can easly ineffectived and negatively effected. In this study, after the mil.tactic for deceleration and stopping air forces as bombing the runways, researched missions the civil engineering on wartime, are rapid runway repairing on the pavement with using rapid hardening concrete and strategy of repairing, methods, material choosing and using, for provide to start defense the air forces?