Development of a panel method for the study of two-dimensional potential flow for single and two-element airfoils
- Tez No: 2679
- Danışmanlar: PROF. DR. CAHİT ÇIRAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: Potansiyel akış, vorteks panel methodu, kanat profilleri. -iv, Potential flow, vortex panel methods, airfoils. -iii
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
ÖZET TEK VE İKÎ ELEMANLI KANAT PROFİLLERİNİN İKİ BOYUTLU POTANSİYEL AKIŞININ İNCELENMESİ İÇİN PANEL METHODU GELİŞTİRİLMESİ Bahbah Mohamed Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Müh. Böl. Tez Yöneticisi : Prof.Dr.Cahit ÇIRAY Aralık 1987,165 sayfa Vortex panel metodları iki boyutlu, sıkıştırılmaz, potansiyel akışı tek ve iki elemanlı kanat profilleri için hesaplanması problemine uygulanmıştır. Her bir elemanın yüzeyi“yayılmış vorteks singulariteleri”ile simgelenen N adet panel ile temsil edilmiştir. Methodlar Fortran IV dilinde programlanmıştır. Bil gisayar programlama kapasitesi, çalışma zamanı, ve yapılan çalışmanın sonuçlarıyla potansiyel teoriden elde edilen gerçek çözümlerin uygunluğu üzerinde durulmuştur. Tek ve iki elemanlı kanat profilleri için yapılan analizlerin örnekleri verilmiştir, özet olarak bu tez tez kanat prof illerininin aerodinamik karakteris tiklerinin hesaplanması için ikinci dereceden vorteks paneli methodu geliştirilmesine katkıda bulunmak amacını taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A PANEL METHOD FOR THE STUDY OF TWO - DIMENSIONAL POTENTIAL FLOWS FOR SINGLE AND TWO - ELEMENT AIRFOILS Mohamed Mahmoud Bahbah M.S. in Aeronautical Engineering Supervisor : Prof.Dr. Cahit ÇIRAY December 1987,165 page Vortex panel methods are applied to the problem of calculating the two-dimensional, incompressible, potential flow about single and two-element airfoils. The surface of each element is approximated by a number of N panels represented by distributed vortex singularities. The methods are programmed in the Fortran IV language. Attention is paid to items such as computer programmes capability, running time and comparison of results of the present work with exact solutions of potential theory. Examples of analysis are presented for single and two-element airfoils. Briefly, this thesis aims at developing second-order vortex panel method for calculating aerodynamic characteristics of wing cross-section.