Hareketli lazer başlığı ile üretilen üç boyutlu sıcaklık dağılımının matematiksel modellemesi
Mathematical modelling of the three dimensional temperature distribution produced by a moving laser beam
  1. Tez No: 268658
  2. Yazar: ŞAHİN KORKMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RAMAZAN UYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Isıl yazıcılar, termal başlıklı ısıl yazıcılar, lazer başlıklı ısıl yazıcılar, hareketli lazer başlıklı ısıl yazıcılar, Thermal dye transfer printer, thermal dye transfer printer by thermal print head, laser-thermal dye transfer printer, thermal dye transfer printer by moving laser beam
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Her bölümün başında konu ile ilgili geçmiş yıllarda yapılmış çalışmalardan bahsedilmiştir.İlk bölümde, termal başlıklı ısıl yazıcılardan ve bu ısıl yazıcı tipi sisteminin işleyişinden söz edilmiştir. Daha sonra sistemin tek tek bütün parçaları ve bu parçaların sistemdeki görevleri açıklanmıştır. Bütün çalışma dikkate alındığında bu bölümde fazla detaya yer verildiği gözlenir. Bunun sebebi, ısıl yazıcılarla ilgili yapılmış ilk çalışmaların, ısıl yazıcıların bu tipinde elde edilmiş olmasıdır. Ayrıca ikinci ve son bölümdeki yazıcı tipleriyle karşılaştırıldığında, bu bölümdeki ısıl yazıcı tipi sisteminin parçalarının diğer sistemlerin parçalarıyla aynı olduğu görülür.İkinci bölümde lazer kaynaklı ısıl yazıcılardan söz edilmiş ve termal başlıklı ısıl yazıcı sistemle karşılaştırılıp, lazerli sistemin fayda ve zararlarından söz edilmiştir.Son bölümde ise lazerli ısıl yazıcı sistemdeki lazerin hareket ettiği varsayılmış ve basit matematiksel bir model kullanılarak hesaplamalar yapılmıştır. Sonuçta bu sistemle ilgili sıcaklığın değişimi için analitik bir çözüm elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this work has three main sections. It is discussed that had done old workings which are done previous years, about subject in every section.In first section includes a discussion that thermal dye transfer printer by thermal print head. And later, all of the part on system and this system?s parts obligations was explained. If we notice all working, we see that there was lots of detail in this section. That?s cause is first workings about thermal dye transfer printer that had done with this kind of thermal dye transfer printer. In the meantime, if we compare second section with third section, we notice that are the same in this section?s parts with others.In second section laser-thermal dye transfer printers are discussed and it was compared with thermal dye transfer printer by thermal print head, and laser-thermal dye transfer printer?s advantages and damages had discussed.And the last part, it is thought that laser moves in laser-thermal dye transfer printer and calculations were done using a basic mathematical modelling. And the result, an analytical solution was found about system for temperature changing.