Photography in architectural periodicals: formulating a typology for the use of a single photographic image per building
Mimari dergilerde fotoğraf: Bina başına tek fotoğrafik imge kullanımı için bir tipoloji önerisi
  1. Tez No: 26978
  2. Yazar: TANER ŞEKERCİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İHSAN DERMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: mimari fotoğraf, mimari dergiler, mekansal algı, tipoloji. iv, photography of architecture, architectural periodicals, perception of space, typology. m
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET MİMARİ DERGİLERDE FOTO?RAF: BİNA BAŞINA TEK FOTOGRAFİK İMGE KULLANIMI İÇİN BİR TİPOLOJİ ÖNERİSİ Taner Şekercioğlu Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. îhsan Derman Haziran 1993 Bu çalışmanın amacı fotoğraf ve mimarinin ilişkisini, özellikle mimari dergiler kapsamında incelemektir. Mimari tecrübenin iki boyutlu görsel bir forma dönüştürülme süreci ve bu sürecin algılanması ve anlaşılması araştırılmıştır. Önde gelen mimari dergilerin incelenmesi, fotoğrafların kullanımı konusundaki genel tercihleri belirlediği gibi, varolan problemleri de ortaya çıkarmıştır. Son olarak, oluşturulan tipolojik bir seri, dergi metni içinde bahsi geçen her bina için tek fotografik imge kullanılması ile ilgili problemlere çözüm olarak önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PHOTOGRAPHY IN ARCHITECTURAL PERIODICALS: FORMULATING A TYPOLOGY FOR THE USE OF A SINGLE PHOTOGRAPHIC IMAGE PER BUILDING Taner Şekercioğlu M.F.A. in Graphic Design Supervisor: Doç. Dr. îhsan Derman June, 1993 The intention of this study is to analyze the interrelationship of photography and architecture, especially within the framework of architectural periodicals. A research is carried on how architectural experience is translated into a two dimensional visual form, and how it is perceived and understood. A thorough investigation of the leading architectural periodicals reveal the common editorial preferences, as well as the common problems. Finally, a typological series is formulated and proposed as a solution to the problems related to the use of a single photographic image per building mentioned in the text of the periodical.