The Role of certain demographic variables and marital satisfaction of husbands and wives
Bazı demografik değişkenlerin ve evlilik çatışmasının evli eşlerin evlilik doyumundaki rolü
- Tez No: 27241
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TEZER ESİN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Sosyoloji, Sociology
 - Anahtar Kelimeler: Evlilik çatışmasının yaygınlığı, Evlilik çatışmasının sıklığı, Evlilik doyumu, Demografik değişkenler
 - Yıl: 1993
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 124
Özet
ÖZET bazı demografik değişkenlerin ve evlilik çatışmasının evli eşlerin evlilik doyumundaki rolü HATIPOGLU, ZEYNEP Yüksek Lisans Tezi, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Esin Tezer Haziran, 1993, 112 sayfa Bu çalışmanın amacı bazı demografik değişkenler ile, evlilik çatışmasının yaygınlığı ve sıklığının kadın ve erkek eşlerin evlilik doyumundaki rolünü araştırmaktır. Veriler, Demografik Envanter, Evlilik Yaşamı Anketi ve Evlilik Yaşamı ölçeğinin Ankara ili Merkez ilçesindeki 77 evli çifte (154 kişi) uygulanmasıyla elde edilmiştir. Çoklu regrasyon analizi sonuçları kadın ve erkek eşlerin evlilik doyumuna farklı değişkenlerin etki ettiğini göstermiştir. Evlilik çatışmasının yaygınlığı erkek eşlerinevlilik doyumunu açıklayan değişken olarak görülmektedir. Buna karşılık, evlilik çatışmasının yaygınlığı ve eğitim düzeyi kadın eşlerin evlilik doyumunu açıklayan değişkenler olarak ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ROLE OF CERTAIN DEMOGRAPHIC VARIABLES AND MARITAL CONFLICT IN MARITAL SATISFACTION OF HUSBANDS AND WIVES HATIPOGLU, ZEYNEP M.S. in Educational Sciences Supervisor: Assist. Prof. Dr. Esin Tezer June, 1993, 112 pages The purpose of the present study was to investigate the roles of certain demographic variables, expansion and frequency of marital conflict İn marital satisfaction of husbands and wives. The data were gathered by administering three instruments, namely Demographic Inventory