Spor Yöneticiliği ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin eğitim seviyelerinin liderlik düzeylerine etkisi
The effect of the students educational levels on their leadership levels,at the Departments of Sports Management and Teacher Training of Physical education
  1. Tez No: 272682
  2. Yazar: MUHARREM ALPARSLAN KURUDİREK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DURSUN KATKAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Liderlik, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Leadership, School of Physical Education and Sports
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Sağlık Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Spor Yöneticiliği ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin Eğitim Seviyelerinin Liderlik Düzeylerine EtkisiBu araştırmanın genel amacı ülkemizin farklı üniversitelerinde okuyan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin liderlik davranışları ile ilgili görüşlerini saptamak ve araştırma sonuçlarına dayalı olarak önerilerde bulunmaktır. Araştırma tarama modelindedir. Ölçme aracı olarak Geçerliliği ve Güvenilirliği kanıtlanmış Liderlik Envanteri Ölçek-1 anketi kullanılmış ve 359 öğrenciye uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS For Windows 16.0 programında değerlendirilerek mukayese ve yorumlar yapılmıştır. Deneklerin anket sorularına verdikleri cevaplar değerlendirilirken; t-Testi, Tek Yönlü Varyans Analizi, tukey Testi gibi istatistik yöntemleri uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The effect of the students educational levels on their leadership levels,at the Departments of Sports Management and Teacher Training of Physical education.The aim of the research is to determine the views of the students in the The Department of Physical Education and Sports with The Department of Sports Management in the different universities about the leadership behaviours of students and to make recommendations based on research results. The research is in the survey model. Leadership Inventory Scale-1 Questionnaire proven that its validity and reliability is used as a measurement and applied to 359 students.The data obtained evaluating in the SPSS For Windows 16.0, the comparison and the comments were made. Evaluting the answers of subjects given to the questions of questionnaire; Statistical methods such as t-Test, One-way analysis of variance, Tukey test are applied.