Kazakistan'da kamu yönetimi reformları (1991-2010)
Public administration in Kazakhstan (1991-2010)
  1. Tez No: 273264
  2. Yazar: MENSULU AMANGALIYEVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GAMZE YÜCESAN ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Kazakistan'da anayasal değişim süreçleri, Kazakistan'da kamu reformlar, Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kazakhstan, Constitutional reform (changing) process in Kazakhstan, Public reforms in Kazakhstan, President Republic of Kazakhstan
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
  12. Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
Kazakistan, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni bağımsız cumhuriyetlerden birisidir. Son on yılda Orta Asya'nın ekonomik anlamda en özgürlükçü ülkesi durumunda olan Kazakistan hem bu alanda hem de siyasal alanda gerçekleştirdiği reformlarla gelişme göstermiştir. Böylece Orta Asya'da belirleyici devletlerden biri durumuna gelmiştir. Bu çalışmada ilk bölümde Kazakistan'ın tarihsel gelişimi ve anayasal değişim süreçleri incelenmiştir. İkinci bölümde kamu yönetim reformu, merkezi yönetim yapısı ve son bölümde ise yerel yönetimler değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Kazakhstan is one of the newly independent states, which was established in the aftermath of the USSR?s collapse in 1991. Economically most free state of the Central Asia developed by both political and economical reforms in recent ten years. Thus Kazakhstan became one of the determinant states of the Central Asia. Historical development and constitutional changing process in Kazakhstan were studied on the first chapter of this study. On the second chapter reforms of Public Administration and stucture of Central Government and on the last chapter local administration were studied.