Arslanbey (İzmit) çevresi ile İzmit şehir florasının tespiti
Identification of the urban flora of Izmit and Arslanbey (Izmit) surrounding
  1. Tez No: 274814
  2. Yazar: OĞUZHAN ASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET SAĞIROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Arslanbey, Karatepe, İzmit, Flora, Arslanbey, Karatepe, Izmit
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Araştırma alanı, Kocaeli ili sınırları içinde yer alan Arslanbey Beldesi, Karatepe Dağı ve İzmit şehir merkezini içermektedir. Alandan toplanan 918 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 101 familyaya ait 344 cins ve 489 tür ve tür altı seviyede takson tespit edilmiştir. 11 takson Türkiye için endemik olup endemizm oranı % 2,55'tir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: Avrupa-Sibirya 102 (% 20,85), İran-Turan 11 (% 2,24), Akdeniz 60 (% 12,26) ve geniş yayılışlılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 317 (% 64,82)'dir. Tespit edilen taksonların 5'i Pteridophyta, 484'ü ise Spermatophyta divizyosuna aittir.
Özet (Çeviri)
Research area includes the Town of Arslanbey that is situated within the borders of Kocaeli, Karatepe Mountain and the city centre of İzmit. In this study 918 specimens were collected. After the determination of the specimens 344 genera and 489 specific and infraspecific taxa were identified belonging to 101 familias. 11 of taxa are endemic to Turkey and their endemism rate is (2,55 %).Phytogeographical elements of the area are as follows; Euro-Siberian 102 (20,85 %), Irano-Turanian 11 (2,24 %), Meditarrenean 60 (12,26 %), and the others, wide spreaded and phytogeographical region are unidentified are 317 (64,82 %). The 5 of the taxa identified belong to Pteridophyta and of 484 to Spermatophyta.