Boyama kitaplarının anaokullarında eğitim gören çocukların yaratıcılıklarına olan etkisinin incelenmesi
The coloring books to preschool studying creativity in the children study the effects
  1. Tez No: 278324
  2. Yazar: GÜLSEREN GÖK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. NURAN SAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Güzel Sanatlar, Education and Training, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Okul öncesi eğitim, boyama kitabı, sanat eğitimi, yaratıcılık, Pre-school education, coloring book, art education, creativity
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Resim Bölümü
  12. Bilim Dalı: Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu araştırma, ?Boyama Kitaplarının Anaokullarında Eğitim Gören Çocukların Yaratıcılıklarına Olan Etkisinin İncelenmesi? adına hazırlanan bir çalışmadır. Araştırmanın temel amacı; 5-6 yaş grubu okul öncesi çocuklarda, boyama kitabı kullanımından önceki çizimler ile sonraki çizimlerin karşılaştırılması, boyama kitabının çocukların yaratıcılıklarına olan etkisinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi içindir.Araştırmanın birinci bölümünde, giriş başlığı altında problem, amaçlar, önem, sayıltılar, sınırlılıklar ve tanımlar hakkında açıklamalar yapılmıştır. Araştırmanın ikinci bölümünde ilgili kaynak taraması yapılarak, araştırmaya ışık tutacak veriler, tanımlar ve açıklamalar yer almıştır. Araştırmanın üçüncü bölümünde araştırmanın yürütülmesinde izlenilmiş olan yöntem, araştırmanın evreni, örneklemi, araştırmada kullanacak ölçme aracının hazırlanması, uygun hale getirilerek uygulanması, verilerin toplanması, verilerin çözümlenmesi üzerinde durulmuş ve açıklamalara yer verilmiştir.Amacı gerçekleştirmek, boyama kitabının okul öncesi eğitim çağı çocuklarının sanatsal gelişimleri üzerindeki etkilerini belirlemek ve ortaya koymak için yapılmış olan bu araştırmadan elde edilen tüm bilgiler araştırmanın dördüncü bölümünde bulgular ve yorumlar şeklinde yer almıştır.Beşinci bölümde, sonuç bölümüne yer verilerek, araştırma ile ilgili öneriler açıklanmıştır. Araştırmada faydalanılan kaynaklar ile ilgili bilgiler de kaynakçada belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research ?THE COLORING BOOKS TO PRESCHOOL STUDYING CREATIVITY IN THE CHILDREN STUDY THE EFFECTS? the name is work prepared. The main purpose the research group of pre-school children five-six years old from the use of a Picture book wiht the next drawing the comprasion of previous drawings creating a picture book for children of the indentification and assesssment of the effects is for.In the first section of the research under the title of entry, problem, purpose, signifance,assumptions limited description is made about holder and definitions. İn the second section of the research, related to the open source scan to the research data, definitions and description were inculuded. In the thirt part of the investigation,, the necessary explanations abaut the method under the heading of the universe-sampling data collection, solition and interpretation of data related to location are given.This investigation that vas done to reach the purpose of the research to identiry the impacts of colouring boks on the artistic Development of the childeren at the age of pre- school education the information that was gained from this inwestigation have been shown in the fourth section as findings and comments.In the fifth section of the results of the research inculed recommendation are described. İnformation ebaut the research in use study are listed in the bibliography.