Milli Eğitim Bakanlığı e-okul uygulamasının yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesi
The evaluation of Ministry of the Mational Education e-school application with the administrators?, teachers?, students? and parents? views
  1. Tez No: 279873
  2. Yazar: REMZİ KIZILBOĞA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim Bakanlığı, e-Okul Uygulamaları, Yönetici, Öğretmen, Öğrenci, Veli, Görüş, Ministry of Natinoal Education, e-School Applications, Administrator, Teacher, Student, Parent, View
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
Bu araştırmada, Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul uygulamaları, öğretim çalışmalarının en önemli dört paydaşı olan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden alınan görüşler doğrultusunda değerlendirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu, İstanbul ilinin 7 farklı ilçesinden 10 yönetici, 13 öğretmen, 14 öğrenci ve 11 veli oluşturmaktadır.Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması uygulanmıştır. Veriler, görüşmelerde dört farklı gruba sorulan sorulara verilen cevaplardan elde edilmiştir. Sorular araştırmacı tarafından hazırlanmıştır. Görüşmelerin kaydedilmesi amacıyla video kamera kullanılmıştır. Toplanan verilen üzerinde içerik analizi tekniği uygulanmıştır.Araştırma bulgularına göre, e-Okul uygulaması, Türk Milli Eğitim sisteminde bir devrim niteliğindedir. e-Okul uygulaması, yöneticilerin birçok işini kolaylaştırırken, öğretmenleri disipline etmiştir. Aynı zamanda, öğrenciler bu uygulama sayesinde, notlarını internet üzerinden öğrenebilirken, ailelerinden herhangi bir durumu gizleyememektedirler. Veliler için öğrencilerini takip etme adına mükemmel bir uygulamadır. Özellikle, server ve hız problemi halledildiği zaman sistem daha kullanışlı hale gelir.
Özet (Çeviri)
In this research, Ministry of Natinoal Education e-School applications have been evaluated with the views of administrators, teachers, students and parents which are the best four stakeholders of teaching studies. Working group of the research is formed by 10 administrators, 13 teachers, 14 students and 11 parents who are from 7 different districts of Istanbul.In this research, case study design which is one of the qualitative research methods was adopted. Data was obtained from answers to be asked to the four different groups. Questions were prepared by the researcher. Video camera was used to record the interviews. Content analysis technique was administered on the collected data.According to the research findings e-School applications are a revolution on Turkish National Education System. e-School applications have facilitated administrators? studies and they also has disciplined teachers. In addition, thanks to this application, students can learn their exam notes on the Internet, but they can?t conceal any of their status. e-School application is a perfect application for parents to control their children. Especially, when the server and speed problems are resolved, the system is more usable.