Altı Sigma metodolojisinin mobilya sektörüne uygulanması ve örnek bir çalışma
Furniture sector implementation of Six Sigma methodology and case study
  1. Tez No: 280733
  2. Yazar: TUĞBA TÜLEGEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜDAVERDİ BİRCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Altı Sigma, Kalite, Toplam Kalite Yönetimi, Mobilya Sektörü, Six-Sigma, Quality, Total Quality Management
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Günümüzde işletmeler bütün pazarda ve bütün boyutlarıyla rekabet avantajlarını elde etmek için kalite işini uzun vadeli genel bir hedef olarak görmektedir. Büyük çaplı firmalarda ortaya çıkan Altı Sigma, ürün ve süreçlerin performans ilerlemesi ve işletmenin gelişimi için en geniş kapsamlı yaklaşımlardan biridir. Altı Sigma milyonda 3,4 hata sayısı ile mükemmelliğe ulaşmanın aracı konumundadır. Altı Sigma, kusur/ hataların her milyon faaliyette 3,4'e kadar indirilmesini hedefler ki bu çok az şirket ya da süreçte ulaşıldığı söylenebilecek bir hedeftir.Son yıllarda, pek çok işletme tarafından Altı Sigma yaklaşımı ile ?nasıl başarılı olmaya devam edeceğiz?? sorusuna yanıt aranmaktadır. Altı Sigma yaklaşımı işletmenin bütününde hataları, maliyetleri azaltmayı, kaliteyi arttırmayı ve değişkenlikten kurtulmayı hedefleyen bir yaklaşımdır. İşletmeler tarafından yönetilen Altı Sigma projelerine ait pek çok başarı öyküsü mevcuttur.Mobilya sanayi hızlı bir küreselleşme süreci yaşamaktadır. Bu nedenle önde gelen mobilya sektörlerinden olan İstikbal firması da Altı Sigma uygulamaktadır. Örnek projede de görüldüğü gibi firma altı Sigma sayesinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir.
Özet (Çeviri)
Businesses, at the present day, see the quality as a general target in order to obtain competition advantages within the whole market and with its all dimensions. Six-Sigma that has come into existence within huge companies is one of the widest ranging approaches for performance proceeding of the product and processes and the development of the business. Six Sigma tools to achieve excellence with the number of error is 3.4 million. Six Sigma, defects / errors all 3.4 million active until the downloading process has been reached targets that can be said that this is a very small company or a goal.Recently, many companies, by using Six Sigma approach are seeking the right method of providing the continuous success. Six Sigma approach is mainly a method which focuses on decreasing the defects and costs by increasing qualityand decreasing the variability. There are many success stories of Six sigma of which the companies implemented.Furniture industry experiencing a rapid process of globalization. Therefore, Istikbal is one of the leading furniture company in the sectors of implementing Six Sigma. As shown in the sample project, the company has realized significant activities through Six Sigma.