2-hidroksi-1-naftaldehit ile anilin, p-iyodoanilin ve p-bromoanilin'den naftoksazepinlerin sent
The synthesis of naphthoxazepines from the aniline, p-iodoaniline and p-bromoaniline with 2-hydroxy-1-naphthaldehyde
  1. Tez No: 283085
  2. Yazar: MEMNUNE ÖZLEM BİLGİÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEVİM BİLGİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Schiff bases, naphthoxazepines
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Organik Kimya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada :1. 2-hidroksi-1-naftaldehit'ten anilin, p-iyodoanilin ve p-bromoanilin'den (178 a,b,c) Schiff bazları sentezlenmiştir.2.Elde edilen Schiff bazları metil alkol ve dioksanlı (3/1) ortamda NaBH4 ile indirgenmiştir.3.İndirgenen Schiff bazlarının (179 a,b,c) ClCH2COCl (kloroasetilklorür) ile reaksiyonu gerçekleştirildi ve açil türevleri elde edildi.4.Sentezlenen açil türevlerini (180 a,b,c) %10'luk NaOH ile reaksiyonları gerçekleştirilerek naftoksazepinler (182 a,b,c) elde edildi.Sentezlenen bileşiklerin yapıları IR, UV,1H-NMR,13C-NMR ve kütle spektroskopisi ile aydınlatıldı.
Özet (Çeviri)
In this work:1.From 2-Hydroxy-1-napthaldehyde, aniline, p-iodoaniline and p-bromoaniline Schiff bases (178 a,b,c) were synthesised and,2.Schiff bases were reduced with NaBH4 . in methylalcohol/ dioxane (3/1) .3.Reduced Schiff bases (179 a,b,c) were reacted with ClCH2COCl (choloroacetylchloride) and diacyl derivatives were obtained.4.Diacyl derivatives 180 a,b,c) were reacted with 10% NaOH to obtain naphthoxazepines. (182 a,b,c)Synthesised compounds structures were determined by IR,UV, 1H-NMR,13C-NMR and mass spectra.