RFID teknolojisi ile anlık personel takip sistemi
Real-time personnel monitoring system with RFID technology
- Tez No: 284300
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENOL ZAFER ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: RFID, Elektronik Etiket, Takip Sistemi, RFID, electronic tag, monitoring system
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Yüksek Lisans Tezi, RFID Teknolojisi İle Anlık Personel Takip Sistemi, T.C. Maltepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı.RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekansla Kimlik Tanımlama) anlamına gelen, son yılların en popüler ve gelişime müsait olan otomatik tanımlama sistemidir. Bu teknolojiye olan ilginin artışındaki öncelikli sebeplerden biri, nesnelerin hızlı ve sürekli bir şekilde tanımlanmasına olanak sağlamasıdır. Tipik bir RFID sistemi, okuyucu ve elektronik etiket olmak üzere iki temel bileşenden oluşur. RFID'yi mevcut teknolojilerden ayıran en önemli özellik ise temassız çalışmasıdır.Bu tez kapsamında RFID teknolojisi incelenmiş ve örnek bir uygulama olarak ?Anlık Personel Takip Sistemi? geliştirilmiştir. Bu sistemle personelin giriş-çıkış saatlerinin ve anlık konum bilgilerinin takibi yapılarak, gizliliğin ve güvenliğin önemli olduğu noktalarda izinsiz girişlerin denetlenmesi ve izlenmesi sağlanarak güvenliğin arttırılması, günlük personel mevcut listesi alınarak kuruluşların personel takibinin yapılması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
Master Thesis, Real-Time Personnel Monitoring System with RFID technology, T.C. Maltepe University, Graduate School of Natural and Applied Sciences, Department of Computer Engineering.RFID, ?Radio Frequency Identification?, is one of the developing identification systems that became popular recently. One reason why this technology gained popularity is that it provides an immediate monitoring of the objects. A typical RFID system is consist of three basic elements: a reader, an electronic tag. What makes RFID stand different from the other present technologies is that is contactless.In the scope of his thesis, RFID technology has been analyzed and ?Real-Time Personnel Monitoring System? has been implemented as the prototype system. Using this system, it is possible to; track down the entery and leaving hours, and the location data of the personnel; To check the unauthorized entrance where security is the crucial factor; take the daily personnel attendance list, thus increasing the productivity and safety of the institutions