Lineer olmayan bazı kısmi diferensiyel denklemlerin genişletilmiş (G'/G)-açılım metodu ile çözümü
Solutions of some nonlinear partial differensial equations by extended (G?/G)?expansion method
  1. Tez No: 284761
  2. Yazar: ESMA ULUTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA İNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: KdV Denklemi, mKdV Denklemi, Burgers' Denklemi, mBBM Denklemi, Boussinesq Denklemi, Genişletilmiş (G'/G) ?Açılım Metodu, KdV Equation, mKdV Equation, Burgers? Equation, mBBM Equation, Boussinesq Equation, Extended (G?/G) ?Expansion Method
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu tez üç bölüm olarak düzenlenmiştir.İlk bölümde; daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde; Genelleştirilmiş KdV, Burgers', mBBM, Boussinesq denklemlerive soliton kavramları anlatılmıştır.Üçüncü bölümde; Genişletilmiş (G'/G) ? açılım metodu anlatılmış ve bu metodla KdV, mKdV, Burgers', mBBM ve Boussinesq denklemlerinin soliton çözümleri elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARYSOLUTIONS OF SOME NONLINEAR PARTIAL DIFFERENSIALEQUATIONS BY EXTENDED (G?/G) ? EXPANSION METHODThis study is prepared as three chapters. In the first chapter, some fundemental definitions and theorems, which will be used in the later chapters, are given. In the second chapter, Generalized KdV, Burgers?, mBBM and Boussinesq equations and the concept of soliton are explained. In the third chapter, Extended (G?/G) ?Expansion Method is explained and soliton solutions of KdV, mKdV, Burgers?, mBBM and Boussinesq equations are obtained.