Compoud identification with infrared spectra using computer
  1. Tez No: 2850
  2. Yazar: LEYLA OKATAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ GÖKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Computer Simulation, Infrared Spectrum, Tree Formation, Compound Identification. iii
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR KULLANARAK INFRARED SPEKTROMETRES 1 İLE BİLEŞİKLERİN TANISI OK ATAN, Leyla YUksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ali GÖKMEN Şubat 1988 Bu çalışmada, maddelerin Infrared spektrumlar ını kullanarak tanımlamak için bir bilgisayar programı geliştirildi. Bu amaçla Infrared spektrumunun analizi için bir bilgisayar benzetişim programı hazırlandı ve bu teknikler gerçek Infrared spektrumlar ına uygulandı. Bu program nicel ve nitel analizler için pik merkezlerini ve pik alanlarını bulup organik maddeyi tanımlamaktadır. Geliştirilen programın başarısı 25 bileşik üzerinde denenmiş ve yüzde 80 başarılı olduğu gözlenmiştir. Anahtar Sözcükler :Bi 1 gisayar Benzetişimi, Infrared Spektrumu Ağaç Oluşumu, Madde Tanımlama -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPOUND IDENTIFICATION WITH INFRARED SPECTRA USING COMPUTER OKATAN, Leyla M.S. in Chemistry Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Ali GÖKMEN February 1988 In this study, a computer program has been developed to identify compounds using their Infrared spectrum. For this purpose, a computer simulation of the Infrared spectrum of a compound has been done for analyzing the spectrum, and the computer analysis techniques were applied to real Infrared spectra. This program finds the peak centroids and peak areas for qualitative and quantitative analysis and identifies the compound. The program developed has been tested for 25 compounds and the success of predictions was 80%.