Çiftli grafların tam boyanması
Total coloring of double vertex graphs
  1. Tez No: 285188
  2. Yazar: ZEYNEP YORGANCIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. PINAR DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Graf boyama, tam boyama, çiftli graf, Graph coloring, total coloring, double vertex graph
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu tezde öncelikle graflarda boyama ölçümleri üzerine günümüze kadar yapılan çalışmalarda elde edilen bilgilere yer verilmiştir. Ardından çiftli grafların tam boyanması çalışılmıştır.İlk bölümde, graf boyama tarihinden, günlük yaşantıdaki kullanım alanlarından bahsedilmiştir.İkinci bölümde, bu tezi anlamada kolaylık sağlayacak; temel graf tanımlarına ve bazı teoremlere yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, graflarda boyama ölçümleri olan tepe boyama, ayrıt boyama ve tam boyama özel graflarda incelenmiş, tanımlar verilmiş ve teoremler ispatlanmıştır.Dördüncü bölümde, çiftli grafların tam boyanması üzerine teoremler ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis some knowledges of graph coloring that have been gathered are stated. Next total coloring in double vertex graph is studied.In the first chapter, the history of graph coloring and the usage of graph coloring in real world is mentioned and also the subject of the thesis is introduced.In the second chapter some basic definitions for graphs are given in order to make reading of the thesis easy.In the third chapter some definitions about graph colorings such as vertex coloring, edge coloring and total coloring are given and theorems are proved.In the fourth chapter the theorems about total coloring in graphs are proved.