Türkiye'nin uluslararası tanıtımında kültür sanat etkinliklerinin rolü ve önemi (uluslararası halk dansları festivallerinde Türk halk dansları toplulukları incelemesi)
The role and importance of cultural and artistic activities on international promotion of turkey (Turkish folk dance groups at international festivals and shows
- Tez No: 286578
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MÜJDE KER DİNÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Turizm, Public Relations, Advertising, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Tanıtım, Ülke tanıtımı, Turizm, Kültür Sanat Etkinlikleri, Publicity, Country Publicity, Tourism, Cultural and Artistic Activities
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 194
Özet
?Türkiye'nin Uluslararası Tanıtımında Kültür Sanat Etkinliklerinin Rolü ve Önemi (Uluslararası Halk Dansları Festivallerinde Türk Halk Dansları Toplulukları İncelenmesi)? başlıklı tez çalışması ile üzerinde durulan nokta, Türkiye'nin uluslararası tanıtımında kültür sanat etkinliklerinin üstlendiği rol ve öneme dikkat çekmek, kültür sanat etkinlikleri içerisinde ise, özellikle Türk halk dansları açısından konuyu irdelemektir. Bu doğrultuda çalışmada öncelikle tanıtım olgusu incelenmiş ve tanıtım yöntem ve teknikleri ile kullanılan araçlar üzerinde literatür araştırması yapılmıştır. Ayrıca tanıtım olgusu ile birlikte ele alınan bir diğer konu da uluslararası tanıtım olmuş, uluslararası tanıtımın içeriği ve hangi yollarla gerçekleştirileceği üzerinde çeşitli alternatifler sunulmuştur.Türkiye'nin tanıtımı noktasında etkin olan kurum ve kuruluşların da incelendiği tez çalışmasında, kamu bünyesinde Dış İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ön planda olduğu görülmüş ve söz konusu kurumların tanıtıma yönelik çalışmaları incelenmiştir. Bu kapsamda ise, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordine ettiği yurtdışı tanıtım çalışmalarında en önemli seçeneklerden birisi olarak Kültür Sanat Etkinlikleri ele alınarak, incelenmiştir.Aynı anda çok fazla sayıda kişiyle canlı bir iletişim kurulmasını sağlayan Kültür Sanat Etkinliklerinden, Halk Dansları gösterilerinin zengin kültürümüzü yansıtması ve dünyada yoğun ilgi görmesi açısından sıklıkla başvurulması gereken önemli bir araç olduğu görülmüş ve bu kapsamda neler yapıldığı ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis with the name ?The Role and Importance of Cultural and Artistic Activities on International Promotion of Turkey (Turkish Folk Dance Groups at International Festivals and Shows)? is to attract attention to the importance of cultural and artistic activities on Turkey?s international publicity and especially to emphasize the role of Turkish Folk Dances in cultural-artistic activities. In this respect first the publicity and the media used for this are examined. Also within the limits of literature research a study was done on international publicity, contents of it are discussed.The other subject that is being studied beside publicity in the thesis is, International Publicity. Different alternatives have been presented about international publicity. Especially active associations and foundations working on publicity of Turkey are being examined. During the work, it is found out that Ministry of Foreign Affairs and Ministry of Culture and Tourism undertook the most important roles. According to this aspect, international publicity and advertising activities that are coordinated by the Ministry of Culture and Tourism have been examined.Among many other cultural and artistic events that give chance to reach a lot of people, it is realized that Folk Dance Performances are one of the most effective methods because of the interests of people, and it reflects Turkish culture.