Mağaza imajının ve hizmetlerinin tüketici tercihleri üzerindeki etkileri
The effect of store image and services on consumer preferences
- Tez No: 287991
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DİLBER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Perakende sektörü, Mağaza imajı, Mağaza Hizmet türleri, Retailing sector, store image, store service type
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Pazarlamada perakendecilik sektörü en hızlı gelişen sektörlerden biridir. Birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri, outlet merkezleri, doğrudan satış yöntemleri vb. büyük bir rekabet ortamı yaratmaktadır. Sektörde çok çeşitli ve farklı hizmetler sunulmakta, bütünleşik pazarlama iletişim aracılığıyla farklı imajlar yaratılmaya çalışılmakta, bu yönde önemli yatırımlar yapılmaktadır.Pazarlama yöneticileri perakendecilikte etkililiklerini yükseltmek için tüketicilerin değişik hizmet türlerine verdikleri göreceli önemi ve satış mağazalarının tüketicilerdeki imaj algılamalarını saptamak zorundadırlar.Tez çalışmasının ilk iki bölümünde perakendecilik sektörü ve mağaza imajı ile ilgili teorik bilgiler verilmiştir. Son kısmında ise araştırma yapılmıştır. Bu araştırmada amaç mağaza imajı ve hizmetlerinin tüketici tercihleri üzerindeki etkilerini belirlemektir. Araştırmada yaşam tarzı farklı olan kadınların mağaza imajı ve hizmetlerinden hangilerine ne derecede önem verdiğini ve yaşam tarzı farklı olan kadınların mağaza imajı ve hizmetlerine verdikleri önem arasında bir farklılık olup olmadığını belirlemek amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The retail sector is one of the fastest growing sector. The even increasing numbers of supermarkets, shopping malls, outlet centers, direct sales methods and so on create a highly competitive environment. A wide variety and diverse services are offered in the sector; different images are attempted through integrated marketing communications; significant investments are made in this direction.Retail manager who try to improve the effectiveness of their retailing ought to determine the relative importance attached by customers to the different service types as well as their perceptions of the store image.In the first two chapters of this thesis theoretical information about the retailing sector and store image is presented. The third part introduces the research methodology and findings. The aim of this study was to determine the effect of store image and services on consumer preferences. The study purposes to determine which store image and services are important for women who have different life styles and whether or not there is a difference between women who have different life styles with regards to the importance of store image and services.