Cultural adaptation of advertisement
Reklamların kültürel adaptasyonu
  1. Tez No: 288135
  2. Yazar: EGE KARAKAYA ALPEREN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE BİNAY KURULTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İletişim Bilimleri, Advertising, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslar arası Pazarlama, Standardizasyon, Adaptasyon, Uluslar arası Reklamcılık, International Marketing, Standardization, Adaptation, International Advertising
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Son on yıl içerisinde, şirketler yerel olmaktan çıkıp teknolojinin gelişimi, uluslar arası ticaret politikaları ve küresel rekabet ile büyümek ve gelişmek için uluslar arası pazarlara açılmışlardır. Ticaretin küreselleşmesiyle birlikte şirketler pazarlama faaliyetlerini de uluslar arası perspektiften gerçekleştirmeye başlamışlardır. Uluslar arası pazarlama deniz aşırı piyasalar ile ilgilendiği için markalar farklı ülkelerdeki yasal, kültürel ve sosyal engelleri aşmak zorundadırlar. Bu bağlamda bazı markalar çok uluslu pazarlama yaklaşımını uygulayıp her ülke için farklı pazarlama stratejileri geliştirirken, bazı markalar ise küresel pazarlama yaklaşımını benimseyip ürüne odaklanmaktadırlar.Uluslar arası pazarlamada en çok kullanılan yöntem pazarlama karmasının standardizasyonu ve/ veya adaptasyonudur.Bu tez çalışması ?Dünyanın En Değerli Markaları? araştırmasında öne çıkan dört küresel markanın televizyon reklamları üzerinde yapılmış ve çalışmada reklamlarda öne çıkan standardize ve adapte edilmiş elementler ve faktörleri incelenmiştir. İncelenen markalar aşağıdaki gibidir:?Coca- Cola?Mc Donald's?BMW?L'OrealSonuç olarak, seçilen markaların reklamlarında standardizasyon ve/ veya adaptasyon stratejilerini kullanmalarının nedenleri, faktörleri ve seçilen reklamlardaki elementler detaylı bir şekilde incelenmiş, standardizasyon ve adaptasyon konularında daha iyi bir anlayış elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
During the last decades, businesses have become increasingly internationalized rather than being national with the help of technological developments, international trade policies and global competition markets driven by possibilities to grow and expand. As the globalization of trade, companies need to view marketing from an international perspective. Due to the fact that the international marketing is across borders, the international marketer needs to deal with new environments and barriers resulting from legal, cultural, and societal differences in the different markets and countries. In this regard, while some brands adopt multinational approach and develop special marketing strategies for each market, some brands adopt global approach and focus on products.The most used strategy in international marketing is the standardization and/ or adaptation of marketing mix.This research is conducted on Television commercials of four leading global brands evaluated as ?The world?s most Valuable Brands? and during the research significant standardized and/ or adapted elements and factors in the commercials are analyzed. The analyzed brands are as follows:?Coca- Cola?Mc Donald?s?BMW?L?OrealIn conclusion, the motives and the factors for companies to use standardization and/ or adaptation strategies and elements in commercials are analyzed and a better understanding of standardization and adaptation of international advertising is reached.