A suggested spoken interaction syllabus for a2 level students in regard to European Language Portfolio based on Common European Framework of Reference for Languages
Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi?nde Avrupa Dil Pasaportu?na yönelik A2 düzeyi?ndeki öğrenciler için önerilen karşılıklı konuşma izlencesi
  1. Tez No: 288294
  2. Yazar: ŞULE BÜYÜKKINACI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ARİF SARIÇOBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi, Avrupa Dil Portfolyo'su, Avrupa Ortak Dil Seviyeleri, Avrupa Konseyi, the Common European Framework of Reference for Languages, the European Language Portfolio, the Common Reference Levels, the Council of Europe
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 287
Özet
Geçtiğimiz yıllarda yabancı dil öğretmenleri öğretme metodlarının nasıl olması gerektiği ve dil seviyelerinin tanımlanması konusunda ortak bir noktada buluşamamaktan rahtsızlık duymuşlardır. Bunun da ötesinde kültürel olarak zengin ve çeşitli toplumlara sahip Avrupa'da artan etkileşim ile beraber bilişim ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler dil eğitimi politikalarında önemli değişiklikleri gerektirmiştir. Sonuç olarak dil öğrenimi ve öğretimi ile ilgili olan tüm tartışmalar ve Avrupa kıtasındaki gelişmeler sonucu Avrupa Konseyi Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi ve Avrupa Dil Portfolyo'sunu geliştirmiştir. Bu çerçeve altı adet dil yeterlilik seviyesi tanımlar; C1, C2, B1, B2, A1, A2. Bu tanımlamalar tüm üye ülkelerde seviyelerin tanımına bir standart getirmiştir. Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi, şu ana kadar, öğretmenler ve öğrenciler için değerli bir rehber olmuştur. Müfredat yazarlarının, eğitim yöneticilerinin, öğretmenlerin ve sınav kurullarının dil yeterlilikleri konusunda karşılıklı anlaşmalarına sağlam bir temel oluşturmuştur. Buna ek olarak, çerçevenin uygulanmasıyla, müfredatların tasarımı, izlence rehberleri, sınavlar ve ders kitapları Avrupa'da ortak bir temele kavuşmuştur.Bu çalışmanın amacı Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi'nde Avrupa Dil Pasaportuna yönelik A2 seviyesindeki öğrenciler için karşılıklı konuşma müfredatı geliştirmektir. Bu çalışmada öncelikle konuyla ilgili kaynak taraması yapılmıştır. Ardından ortak dil seviyeleri detaylı bir şekilde incelenmiştir. Sonra, konuşma becerisinin teorik bilgisi çalışılmıştır. Son olarak, ilgili kaynaklar ışığında, A2 seviyesindeki öğrenciler için karşılıklı konuşma müfredatı önerilmiştir. Bu izlence daha çok diyaloglara dayanarak karşılıklı konuşma becerisini geliştirmeyi hedeflemiş on üniteden oluşmaktadır. Üniteleri takiben, öğretmen el kitabı hazırlanmıştır. Bu kitap alıştırmalara cevap anahtarı ve aktiviteleri uygularken öğretmenlere yardımcı olacak kısa notlar sunar. Bazı aktiviteler için öğretmenlere ek fikirler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Teachers who have taught modern languages over the past years are sometimes frustrated by the lack of consensus and the inconclusiveness of teaching methods and the definition of levels. What is more, the increasing interaction among the culturally rich and diverse societies in Europe as well as the rapid changes in information and communication technologies necessitated some major changes in the language education policies. As a result of all discussion about language learning and teaching and such developments in the continent, the Council of Europe published the Common European Framework of Reference for Languages and introduced the European Language Portfolio (ELP). The Framework provided six levels of proficiency, namely C1, C2, B1, B2, A1, and A2 which offered a standard in the definition of levels among all the member states. The Framework, so far, has been a valuable guide both for teachers and learners. For the syllabus designers, educational administrators, teachers, examining bodies, it provided a sound basis for mutual recognition of language qualifications. In addition, with the application of the Framework, the design of the syllabuses, curriculum guidelines, examinations, textbooks, etc. among Europe has reached a common basis.The aim of this study is to design a spoken interaction syllabus for A2 level students in regard to European Language Portfolio based on Common European Framework of Reference for Languages. In order to achieve this, first, related literature was reviewed and background knowledge is presented. Next, common reference levels were examined in detail. After that, the theory of speaking was studied. Finally, in the light of the literature review part, a spoken interaction syllabus for A2 level learners was suggested. This syllabus consists of ten units all of which aim at developing spoken interaction skills by mainly concentrating on conversations. Following the units, a teacher?s manual was prepared. This manual offers answer keys to exercises and short notes which will help teachers about the implementation of the activities. Extra ideas were also given for some of the activities so that teachers can extend their teaching.