Kent markalaşması sürecinde iletişim temelli faaliyetlerinin analizi: İstanbul 2010 Avrupa kültür başkenti
The analysis of communication based activities in the process of city: İstanbul 2010 European capital of culture
  1. Tez No: 289406
  2. Yazar: BURCU VARLI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PINAR ERASLAN YAYINOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kent Markalaşması, Marka Kent, Bütünleşik Marka İletişimi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, City Branding, Branding, Integrated Brand Communications, Istanbul 2010 European Capital of Culture
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Kent markalaşması, kentin rakiplerinden farklılaşabilmesi için önemli bir araçtır. Çalışmada, kentlerin markalaşması konusunda yapılan bilimsel çalışmalara, kent markalaşma süreçlerine, markalaşma stratejilerine değinilmiştir. Bu bağlamda dünyadan ve Türkiye'den örnek marka kentlere ve bu kentlerin markalaşma çalışmalarına yer verilmiştir. Bu çalışmanın temel amacı, kentlerin markalaşma sürecinde bütünleşik marka iletişimi etkinliklerin önemini ortaya koymaktır.Tezin araştırma bölümünde 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un markalaşma süreci ele alınmıştır. İstanbul'un markalaşma sürecinde, iletişim temelli faaliyetlerin analizine yönelik bu çalışma için, nitel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Gözlem, doküman analizi gibi nitel veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı araştırmada, yarı-yapılandırılmış görüşme tekniği yöntemi tercih edilmiştir. Görüşme, İstanbul 2010 Kültür başkenti faaliyetlerini yürüten İstanbul Kültür Başkenti Ajansı ile yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
City branding is an important tool to differentiate city from competitors. Study is about the scientific studies on branding issues and branding strategies, city branding process destination image models are mentioned for the city. In this context, examples takes place from the famous cities around the world and in Turkey, about their brand communication strategies The main purpose of this study is to reveal the importance of integrated brand communication activities of the city branding process.In the research section of the thesis, city branding process of 2010 European Capital of Culture is approached. In city branding process of İstanbul, for basen on communication, is benefit by qualitative research. In this research, which is used qualatative methods as an observation, document analysis, was prefered interwiev method. Interwiev is made with 2010 European Capital of Culture Agency which conducts İstanbul 2010 Capital of Culture activities.