GSM sektöründe televizyon reklamlarının satın alma davranışları üzerine etkisi
The effects of television advertising on consumer behaviour in the GSM sector
  1. Tez No: 289875
  2. Yazar: MURAT KESEBİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Satın Alma Davranışları, Tüketici Davranışı, Advertisement, Buying Behaviour, Consumer Behaviour
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu araştırmanın amacı, tüketicilerin, bir mal veya hizmeti satın alma aşamasında yada onu tercih etmelerinde, kısacası satın alma davranışları üzerinde reklamın etkisinin olup olmadığına açıklık getirmektedir. Bu konunun araştırılabilmesi için? reklamların, İstanbul ticaret üniversitesindeki öğrencilerinin, satın alma davranışları üzerindeki etkileri? ile ilgili bir anket uygulanmıştır.Verilerin analizi göstermiştir ki, reklamın satın alma davranışları üzerinde etkisi vardır. Ayrıca reklamlarda promosyon ve kampanyaların kısaca açıklanması ve kültürel özelliklerimizin ön planda tutulması, sadece satın alma davranışları üzerinde değil, öğrencilerin satın alma karar sürecini de etkileyen bir unsur olarak görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to find out whether or not consumers are affected by advertising upon purchasing a product or service. In order to research this subject, a survey entitled ?The impact of advertising on the buyer behaviour of students at Istanbul Commerce University?.According to the analyses undertaken, advertising does have an impact upon buying behaviour. In addition to this, promotions, brief details of campaigns and cultural characteristics not only influence buyer behaviour but also has an impact upon the time taken for a purchasing decision.