Türk Polis Teşkilatında performans değerlendirme: Polis merkezlerinde çalışan personele yönelik model oluşturma
The performance evaluation of Turkish National Police: Making a model for the police stations personnel
  1. Tez No: 290063
  2. Yazar: AHMET YAZILITAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT TÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans, Performans Değerlendirme, Polis, Performance, Performance Evaluation, Police
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Bu çalışma Türk Polis Teşkilatında önemli bir yere sahip olan polis merkezlerinde çalışan personele yönelik objektif kriterlere sahip, adil, şeffaf, işe yönelik ve uygulanabilir yeni bir performans değerlendirme modeli oluşturmak amacıyla yapılmıştır.Kurumların başarısı, büyük oranda, kurum personelinin başarısı ile orantılıdır. Geleneksel değerlendirme modellerinin aksine modern değerlendirme yöntemleri personelin gelişimine imkân sağlayan, işe yönelik ve objektif kriterlere sahip, şeffaflığa dayalı, çalışan ile çalışmayanı ayırt eden özelliklere sahiptir.Yapılan bu çalışma sonucunda uygulanmakta olan değerlendirme sisteminin birçok yönden eksik olduğu ve personel tarafından ihtiyaçlara cevap vermediği tespit edilmiştir. Bu çerçevede yapılan uygulama ve teorik çalışmalar sonucunda polis merkezlerinde çalışan personel için modern değerlendirme sistemlerine uygun objektif kriterlere sahip, işe yönelik, adil ve uygulanabilir bir değerlendirme modeli oluşturulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study has been conducted to create a new, fair, transparent, work oriented and implementable performance evaluation model, which has also objective criteria, toward police personnel working in the police stations in Turkish National Police.The success of the organizations is mainly in proportionate with the success of their personnel. Modern evaluation systems has some key features as oppose to traditional systems such as leading to personnel improvement, having objective and work oriented criteria, relying on transparency, and distinguishing hardworking, and lazy personnel.The findings of this study revealed that the current evaluation system has lots of deficits and is not answering the needs of personnel and organization. Based on this framework, a fair, work oriented and implementable new evaluation system, which has objective criteria, has been designed toward police personnel working in police stations in the lights of the findings of theoretical and practical studies.