Eğitim fakülteleri müzik eğitimi anabilim dallarında bulunan piyanoların sayı ve nitelik bakımından yeterlilik durumuna ilişkin öğrenci görüşleri
In education faculties, at the branches of music education, students idea about number and quality situation of pianos
- Tez No: 290622
- Danışmanlar: PROF. MEHMET AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Piyano, Piyano Eğitimi, Piano, Piano Education
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu tezin amacı, eğitim fakülteleri müzik eğitimi anabilim dallarında bulunan piyanoların sayı ve nitelik bakımından yeterlilik durumuna ilişkin öğrenci görüşlerini ortaya koymaktır. Araştırmada Türkiye'deki eğitim fakülteleri müzik eğitimi anabilim dallarını temsil etmek üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakülteleri Müzik Eğitimi Anabilim Dalları Lisans 3. sınıf öğrencileri örneklem grubu olarak seçilmiştir.Araştırmada anket uygulaması ve görüşme tekniği kullanılmıştır. Öncelikle, seçilen dört üniversitenin müzik eğitimi anabilim dalı başkanlarıyla, bir görüşme yapılmıştır. Görüşmenin amacı, bölümlerde bulunan piyanoların durumuna ilişkin anabilim dalı başkanlarından bilgi almaktır. Daha sonra, müzik eğitimi anabilim dalı lisans 3. sınıf öğrencilerine, anket uygulanmıştır. Anket ile öğrencilerin, bölümdeki piyanoların durumu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek amaçlanmıştır.Araştırma sonuçlarına göre, öğrenciler bölümlerindeki piyanoları nitelik olarak yeterli bulmamaktadır. Öğrenciler, markanın piyanoda kaliteyi getirdiğine inanmaktadır. Piyanoların akort durumu ve temizlik durumu, öğrencilerin çalışmalarını önemli ölçüde etkilemektedir.Öğrenciler, bölümlerindeki piyano sayısını öğrenci sayısına göre yeterli bulmamaktadır.Öğrenciler, piyano alan dersi dışında, bazı dersler için piyanoya ihtiyaç duymaktadır.Öğrencilerin büyük bir bölümü, evlerinde piyano olmadığı için okulda piyano çalışmaktadır. Öğrenciler, piyano çalışmak için yeterli zamanı ayırmamaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis, in education faculties, determine at the branches of music education students idea about number and quality situation of pianos. In this research, Represent in Turkey?s education faculties, branches of music educations; there are four universities choosen. These universities are: Karadeniz Technical University, Abant Izzet Baysal University, Pamukkale University and Selçuk University.In this research, inquiry and appointment technigues are used. First of all, an appointmet is maden with these branches of music education managers. The aim of this appointment, take information about the situation of pinaos. After than, an inquiry is made to third class students. The aim of this inquiry, determine to student?s idea about the situation of pianos.According to results of this research, students don?t appreciate from the quality of pianos. Students believe that brand is important for quality. Students effects from tune and cleaning situation of pianos.According to students, number of pianos don?t enough for number of students.Studetns need piano for some lessons except for the piano lesson.Most of the students don?t have a piano at their home and they can play piano only at school.