İnternet reklam çeşitlerinin tüketici tutumları açısından karşılaştırılması
Comparison of types of internet ads in terms of consumer attitudes
  1. Tez No: 290762
  2. Yazar: FARUK ÇALIKUŞU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER KESEBİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet Reklamcılığı, İnternet Reklam Türleri, Tutum, Internet Advertising, Internet Advertising Types, Attitude
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 246
Özet
İnternet, son 20 yıl içinde hızla gelişen ve günümüzde yükselen bir trend olarak hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bu gelişmeye paralel olarak internet reklamcılığı da önem kazanmış ve çok çeşitli türleri ortaya çıkmıştır. Bu çalışma, internet reklamcılığına genel bir bakış sunmak için internet reklam türleri konusunda hazırlanmıştır. Çalışmanın ana içeriği internet reklamlarına karşı tutumlar konusuna odaklanmaktadır. Bu çerçevede hazırlanan bir birincil araştırma ile desteklenmiş ve internet reklam türlerine yönelik tutumlar konusunda karşılaştırmalı incelemeler gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Internet in the last 20 years, fast growing, and today as a rising trend, has become a part of life. Parallelly this progress internet advertising comes into prominence too and variety kinds of it emerges. This study prepared for a general view to internet advertising about internet advertising subject. This study focuses attitudes to internet advertising subject. In this context, this study were carried out which prepared and supported by primary research on attitudes towards internet advertising types of comparative studies.