Nanoteknoloji, nanobilim ve analitik kimyadaki kullanım alanları
Nanotechnology, nanoscience and usage areas in analytic chemistry
  1. Tez No: 292549
  2. Yazar: ERCAN AYDOĞDU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUNUS ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Nanoteknoloji, Nanobilim, Nano Malzeme, Eser Metal, Zenginleştirme, Nanotechnology, Nanoscience, Nano Material, Trace Metal, Preconcentration
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmada, günümüzde popüler bir çalışma alanı olan nanoteknoloji ve nanobilim tarifleri yapılmış, bahsi geçen çalışma alanlarının Analitik Kimyadaki rolleri üzerinde genel bir araştırma yapılarak sonuçları tartışılmıştır.Bu amaçla, nanoteknolojinin dünyadaki ve Türkiye'deki uygulamaları, nanoteknolojide ve nanobilimde kullanım alanı bulan nano boyut malzemelerin tanıtımı, kullanılan bu nano malzemelerin karakterizasyonu için kullanılan teknikler irdelenmiştir.Nano boyut malzemelerin, Analitik Kimyada ağırlıklı olarak çalışılan bir konu olan eser element zenginleştirilmesinde adsorban madde olarak kullanıldığı çalışmalar hakkında genel bilgi verilmiş ve literatürden örnekler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the description of nanotechnology and nanoscience as a popular work area nowadays is made, the results of work area as referred above by making a general research on the roles of the analitical chemistry are discussed.To this end, the applications of nanotechnology in the world and Turkey, the introduction of nano-size materials used in the nanotechnology and nanoscience, the techniques used for characterization of the used nano materials are explored.The projects in which nano size materials are used as absorbent material in the enrichment of trace elements which is a subject worked mostly in analitical chemistry are explained generally and some examples from literature are given.