Dumlupınar Üniversitesi termal suyunun analizi ve sonuçlarının Kütahya'daki diğer termal sularla karşılaştırılması
The analysis of Dumlupinar Universty thermal water and comporison of ts result with other thermal waters in Kütahya
- Tez No: 292551
- Danışmanlar: PROF. DR. YUNUS ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Analiz, Kaplıca, Şifalı Su
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Kütahya'da birçok kaplıca bulunmaktadır. Günümüzde doğal tedavi yöntemleri yaygınlaşmaktadır. Bu yüzden kaplıcalar önem kazanmaktadır. Kaplıca sularının romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sinirsel hastalıklar gibi birçok hastalığa şifa kaynağı olduğu asırlardan beri bilinmektedir.Dumlupınar Üniversitesi Kampüsü Ilıcapınar mevkiinde açılan Geven-1 kuyusunda kaplıca suyu bulunmuştur. Bu kaplıca suyu ile ilgili olarak analizler yapılmıştır. Analizlerin sonucuna göre kaplıca suyunun birçok hastalığa şifalı olması beklenmektedir.Bu çalışmada Kütahya çevresindeki birçok kaplıca incelenmiştir. Bu incelenen kaplıcalarla, Dumlupınar Üniversitesi kaplıcası fiziksel ve kimyasal özellikleri yönünden karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
There are a lot of thermal springs in the city of Kütahya. Today, the use of natural cure methods become widespread. Because of that, the thermal springs gain importance. It has known for centuries that the thermal springs are curative for a lot of diseases like rheumatismal diseases, skin diseases, neural diseases, etc.Thermal spring water was found in Geven-1 Well which was digged in Ilıcapınar site at Dumlupınar Üniversity Campus. Some analyses were done on this thermal spring in terms of its physical and chemical features. According to the results of these analyses, this thermal spring water is expected to be a cure for several diseases.In this study, Dumlupınar University Thermal is compared with the other examined thermal springs.Key Words : Analysis, Healing Water, Thermal Springs.