Kocaeli ili Erenler Cedit mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm örneği
Urban regeneration in the case of the district Erenler Cedit of Kocaeli
  1. Tez No: 292769
  2. Yazar: ALİ ALP ARSLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMRE AYSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Şehircilik ve Bölge Planlama, Engineering Sciences, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Erenler-Cedit, Kentsel Dönüşüm, Kentleşme, Dönüşüm projeleri, Erenler-Cedit, Urban transformation, urbanization, conversion projects
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bir gelişim ve dönüşüm sürecine girmiş olan dünyada, ekonomik, sosyal, kültürel ve politik alanlardaki yapısal değişimler, kentlerde hem mekânın yeni kullanılış biçimlerinin ortaya çıkmasına, hem de mevcut arazi kullanış biçimlerinin yeni önceliklere göre değerlendirilmesine sebep olmaktadır. Hızlı ve denetlenemeyen kentleşme kent içi alanlarda sosyo-ekonomik ve fiziksel problemlere yol açmaktadır. Bu olumsuzlukları gidermek için kullanılan kentsel dönüşüm kavramı tezde irdelenmiştir. Bu bağlamda dünyada ki ve Türkiye'deki örneklere bakılmıştır. Özelde ise Kocaeli'nde gerçekleştirilen Erenler Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ele alınmıştır. Bugüne kadar üzerinde pek araştırma yapılmayan ama Türkiye'deki diğer örneklere göre daha sosyal bir dönüşümü gerçekleştirmiş olan proje bütün yönleriyle araştırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
One of the world in the process of development and transformation, economic, social, cultural and structural changes in the political fields, cities, and place the new emergence of forms of usage, as well as evaluation of existing land use patterns is caused by the new priorities. Rapid and uncontrolled urbanization in urban areas leads to socio-economic and physical problems. This thesis examined the concept of urban transformation is used to remove negativity. In this context, the examples in the world and in Turkey were examined. In particular in the Kocaeli Erenler-Cedit Urban Regeneration Project is discussed. To date, little research on the social transformation has not been realized, but in Turkey than in other examples, is examined in all aspects of the project.