Wideband mmic amplifier design
Geniş bandlı mmic yükselteç tasarımı
- Tez No: 29574
- Danışmanlar: PROF. DR. CANAN TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: MMIC, GaAs, Wideband Amplifier
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
oz GENİŞ BANDLI MMC YÜKSELTEÇ TASARIMI DEMİR, Şimşek Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı, Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Canan TOKER Eylül 1993, 89 sayfa MMIC teknolojisini çalışmak ve bu teknolojiyi kullanarak geniş bantlı yüksek frekans yükselteci yapmak bu tezin ana hedefleridir. Bu teknolojiyi ve olanaklarını kavrayabilmek için ilk önce GaAs, GaAs tabanlı aygıtlar ve yan iletken üretim teknolojileri incelenmiştir. Geniş Bant Uyumlama Kuramı, kayıpsız devrelerle uyumlanmış yükselteç tasarımlan için kullanılmış ve tasarım için adım adım süreç geliştirilmiştir. Geri beslemeli bir yükselteç birimi de tasarlanarak MMIC üretimi için hazırlanmıştır. Anahtar Kelimeler : MMIC, GaAs, Geniş Bantlı Yükselteç Bilim Dalı Sayısal Kodu: 609.04.01 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WIDEBAND MMIC AMPLIFIER DESIGN DEMİR, Şimşek M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Canan TOKER September 1993, 89 pages Studying the MMIC technology and making a high frequency wideband amplifier design using MMIC technology are the main subjects of this thesis. To completely understand this technology and its facilities, GaAs, GaAs based devices and semiconductor technologies are studied first. The Broadband Matching Theorem is utilized for the design of reactively matched amplifiers, and a stepwise design procedure is developed. A feedback amplifier module is also developed and prepared for MMIC production.