Implementation of switching unit of a cross-connet system
Sayısal çapraz bağlantı sisteminin anahtarlama ünitesinin tasarlanması ve gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 29573
  2. Yazar: H. BERKAY AYGÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tasarım, Anahtarlama, Sayısal Çapraz Bağlantı Sistemleri, Bilgisayar Kontrollü Sistemler, Implementation, Switching, Cross Connect Systems, Computer controlled systems
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
öz SAYISAL ÇAPRAZ BA?LANTI SİSTEMİNİN ANAHTARLAMA ÜNİTESİNİN TASARLANMASI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ AYGÜN, H. Berkay Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kemal İNAN Ocak, 1993, 76 sayfa. Bu tezde PTT Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından prototipi üretilen Sayısal Çapraz Bağlantı Sisteminin Veri ve Sinyalleşme Anahtarlama Ünitesinin mimarisi ve tasarımı ile bu ünitenin kontrolünü gerçekleştiren yazılımlar anlatılmaktadır. Ünite kişisel bilgisayarda bulunan bir yazılım ile sürekli iletişim halindedir. Bu yazılım kullanılarak anahtarlama yapmak veya kaldırmak mümkündür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF SWITCHING UNIT OF A CROSS CONNECT SYSTEM AYGÜN H. Berkay M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kemal İNAN February, 1993, 76 pages. In this study, the hardware and software architecture of data and signalling switching unit of the Cross Connect System of PTT R&D has been implemented. The switch is interfaced to a software running on a personal computer. Through this interface operator can establish or clear connections.