Recursive plane decomposition coading of quadtree data structures
Dörtlü ağaç yapılarının tekrarlamalı yüzey çözünümü ile kodlanması
  1. Tez No: 29606
  2. Yazar: Z.BİKEM TÜRKALP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Image Compression, Quadtree Structure, Plane Decomposition
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışmada, P. Strobach tarafından önerilen, değişken blok boyutlu yeni bir görüntü kodlama yöntemi gerçekleştirilmiştir. Değişken boyutlu bloklar içerisindeki aydınlanma işlevinin oldukça basit bir doğrusal modelini kullanan bu yöntem, dörtlü ağaç yapılı görüntü verilerine uygulanmıştır. Bu yöntem, kullandığı tekrarlamalı işlem yapısıyla hesaplama karmaşıklığını oldukça düşük düzeylere indirmektedir. Yöntem, özellikle resim elemanı başına 1 - 0.5 bit gibi oldukça düşük bit oranlarında bile yüksek görüntü kalitesi vermektedir. Yöntem, gri tonlamalı görüntülere olduğu gibi renkli görüntülere de uygulanmış ve geleneksel bir sabitblok boyutlu görüntü kodlama yöntemi olan Hadamard dönüşümü ile karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler : Görüntü Sıkıştırma, Dörtlü Ağaç Yapısı, Yüzey Çözümü Bilim Dalı Sayısal Kodu : 609.02.08 vı
Özet (Çeviri)
In this study, a new variable block size image coding algorithm, recently proposed by P.Strobach, is implemented. The algorithm is applied to quadtree structured image data and uses a rather simple linear model of the luminance function inside the blocks of variable size. The method performs a recursive process which reduces the computational complexity to a considerably low level. The algorithm gives high image quality at very low bit rates especially in the range 1.0 - 0.5 bit/pixel at a low computational cost. The algorithm is applied to color images as well as gray-scale images and compared with a traditional fixed block sized image coding algorithm, Hadamard transform. m