Yeni iletişim teknolojilerinden internet ve halkla ilişkilerdeki yerinin incelenmesi: Talas Belediyesi örneği
Searching the internet from place of the public relations and internet which is a part of new technology: Sample of Talas Municipality
  1. Tez No: 296075
  2. Yazar: SÜLEYMAN ÇAVUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA AKDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni iletişim teknolojileri, halkla ilişkiler, internet, Talas Belediyesi, New communication technologies, public relations, internet, Talas Municipality
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 195
Özet
İnsanlık tarihi ilerledikçe, iletişim kurma şekilleri de hem değişerek gelişim göstermekte hem de çeşitlilik kazanmaktadır. Ses ve yazıdan radyo ve televizyona, son olarak da internete geçiş bu gelişimi kısaca göstermektedir. 20. yüzyılın sonlarında doğan ve çok kısa bir süre içersinde gündelik hayatta yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan internet teknolojisi, kısa zamanda insan hayatının tüm alanlarında etkisini göstermiştir. Küresel bir iletişim biçimi olan internet; yedi gün yirmi dört saat, dünyanın herhangi bir yerinden bilgiye erişim imkanı ile birlikte artık herkesin gerek iletişim, gerek eğlence, gerekse haberleşme ve araştırma alanında pek çok ihtiyacını karşıladığı bir teknoloji haline gelmiştir.Hayatımızın hemen hemen her alanda kullanılan ve giderek yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yeni iletişim teknolojilerinden internetin örgütlerin önemli fonksiyonlarından biri haline gelen halkla ilişkilerdeki önemi büyüktür. İnternet, özellikle toplumun güvenini ve desteğini sağlamayı amaçlayan belediye kurumlarında, hem halka yönelik hizmetlerde hem de kurum ile hedef olarak belirlediği kitleleri arasında web siteleri aracılığıyla etkileşimli iletişim gerçekleştirmede, tanıma ve tanıtmada etkili bir araç olan halkla ilişkiler uygulamaları açısından önemli bir araç konumundadır. Talas Belediyesi web sitesi incelenmesiyle desteklenen bu çalışmada, internetin halkla ilişkiler alanında nasıl ve ne şekilde kullanıldığına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
As the history of human being proceeds, the communication ways are both developing by changing and gaining variety. Passing to radio and television from voice and writing, and lastly to internet shows this development shortly. The internet technology that has born at the end of 20th century and which has been started to be used in our daily lives in a very short period, has shown its affect in all areas of the human lives in a short time. The internet which is a global communication form, has become a technology that meets many needs of everybody such as communication, amusement, correspondence and investigation together with providing 24 hours and 7 days access to any information in any place of the world.The importance of internet which is among the new communication technologies, and which is used in nearly all areas of our lives, and which is becoming as an indispensible part of our lives increasingly, is very big in public relations which has become one of the important functions of the organizations. Internet; has an important position especially for the municipalities, which try to provide the trust of the society and support, both in terms of services that they offer to the public, and realizing an effective communication between their institutes and target masses via their web sites, that is used as an effective mean for recognizing and introduction. In this study that is supported by Talas Municipality web site investigation, the subject how and in which forms does internet is used in the public relations has been examined.