Üflemeli çalgılar ana sanat dalı mezunlarının işsizlik ve istihdam kaygıları
Unemployment and employment concerns of blow instruments basic arts division graduates
- Tez No: 296311
- Danışmanlar: DR. HALE VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Üflemeli Çalgı Eğitimi, Profesyonel Üflemeli Çalgı Eğitimi, İşsizlik Ve İstihdam, Gelecek Kaygısı, Blow Instrument Education, Professional Blow Instrument Education, Unemployment And Employment, Future Concern
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu araştırma, üflemeli çalgılar ana sanat dalı mezunlarının mezuniyetleri sonrasında içinde bulundukları durum ve işsizlik sorunları karşısında neler yapılabileceği, istihdam alanları konusundaki çözüm önerilerinin ortaya koyulması amacıyla yapılmıştır.Çalışmada; konservatuvar eğitimi sırasında, uzun yıllar alınan çalgı eğitiminin ardından ortaya çıkan istihdam sorununun yarattığı baskılar nedeniyle kişilerin sanatına olumsuz yönde etki etmesinden söz edilmiş, çocuklarına profesyonel çalgı eğitimi aldıran ve konservatuvarlardan mezun olan işsiz mezunların ailelerinin görüşleri alınmış, bu konuyla ilgili olarak üflemeli çalgılar ana sanat dalı mezunlarına anket uygulanarak işsizlik ve istihdam kaygıları öğrenilmeye çalışılmıştır.Alanla ilgili akademisyenler ve müzisyenlerin de görüşleri alınarak çözüm önerileri ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
This paper has been executed within the objective to put analytical suggestions forward in the subjects of employment areas and what could be done in view of unemployment concerns and the situation they are involved in while after their graduation as blow instruments basic arts division graduates.Within this study; it is addressed that during the conservatory education after taken instrument education in so long years, as created psychological and material straits, because of the pressure over the individuals which have been affecting the art of them in negative way the contention of the families is taken who have get professional instrument education to their children that have been graduated from conservatories as unemployed ones, by applying a survey between the graduates of blow instruments basic art division regarding with this matter their unemployment and employment concerns are tried to be learned.Pertaining with this field, by taking the views of academic personels and musicians, solution suggestions are tried to be learned.