Yönetim bilgi sistemlerinin, yönetimin etkinliği ve verimliliğine etkisi: E-okul örneği
Management information systems, efficiency and management effect of efficiency: E-school case
  1. Tez No: 296683
  2. Yazar: MURAT GÜLENÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLTEN EREN GÜMÜŞTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim bilgi sistemleri, Yönetim, Etkinlik, Verimlilik, E-Okul, Management information systems, Management, Effectiveness, Efficiency, E-School
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 206
Özet
Yönetim bilgi sistemleri, örgütlerde yönetimin, doğru ve zamanında bilgiye ulaşmalarında çok önemli bir yere sahiptir. Eğitim kurumlarında yönetim bilgi sistemlerinin kullanılması konusu ülkemizde çok önemsenmeye başlanan bir konudur.21.yüzyılda da bilgi sistemleri ve teknolojilerinde yaşanan ve dijital devrim adıyla da anılan hızlı değişmeler, kendini her alanda hissettirmiştir. Bilgi teknolojileri alanında yaşanan bu gelişmeler bir taraftan önemli kolaylıklar sağlarken, diğer taraftan her alanda yeni düzenlemeleri ve değişimleri de beraberinde getirmektedir.Bilgi teknolojilerinde meydana gelen değişmelerin ortaya çıkardığı en önemli etkilerden bir tanesi de elbette ki organizasyonlara ilişkin olanıdır. Bu araştırma genel olarak, yöneticilerin etkinlik ve verimliliğinin teknolojiye paralel olarak gelişmekte olan yönetim bilgi sistemlerinin kullanımından nasıl etkilendiğini ortaya koymaktadır. Bu anlamda, çalışmada öncelikli olarak yönetim bilgi sistemi kavramı, gelişimi ve kullanılma nedenleri üzerinde durularak, yönetim bilgi sistemlerinin eğitim kurumları yönetimin etkinlik ve verimlilik üzerine etkileri üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
Management information systems has a very important role in attaining accurate and timely information in organizational management. The subject of use of management information systems in educational institutions is an issue which has begun to be important in our country.In the 21st century information systems and technologies, also called the digital revolution and rapid changes in the self felt in all areas. These developments in the field of information technology while providing the essential amenities on the one hand; on the other hand that brings new arrangements and changes as well in every area.One of the most important influences on the course posed by the changes occurring in information technologies is of course one of the related organizational ones. This research, in general, reveals that how the effectiveness and efficiency of managers have been affected by the use of managerial information systems that have been developing in parallel with technology. In this sense, the study in priority the concept of management information system, with emphasis on the causes of the development and utilization, management information systems, educational institutions will focus on the effects of managers on the effectiveness and efficiency.