Emniyet mensuplarının sosyal tesislerden faydalanma memnuniyet düzeyleri: Kütahya ili uygulaması
Police department member?s satisfaction levels about social facilities: Application of Kütahya
- Tez No: 296711
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERCAN TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Motivasyon, İş Performansı, Müşteri Memnuniyeti, Polisevi, Job Satisfaction, Motivation, Job Performance, Customer Satisfaction, Police Residance
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Günümüzün zorlu hizmet koşulları, kurumları belirlemiş oldukları amaçlara ulaşmak için çeşitli düzenlemelerde bulunmaya yönlendirmektedir. Çalışanların kurum içerisinde etkin ve verimli olarak çalışmaları ise büyük ölçüde yüksek iş memnuniyetine bağlıdır. Bu nedenle kurum çalışanların iş memnuniyetlerini etkileyen faktörleri belirlemesi ve bunların iyileştirilmesi için çaba harcaması önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. İşinden memnun olmayan kişide, işin yapılış koşullarından, işte kullandığı aletlerden, maddi ve manevi olarak elde ettiği çıkarlardan, takdir edilme ve sosyal prestij eksikliğinden şikâyet ve memnuniyetsizlikler şeklinde farklı birçok memnuniyetsizlik oluşabilir. Sonuç itibariyle memnuniyetsizlik yaratan unsurlar sadece çalışanın işinden memnuniyetsizlik duymasına neden olmamakta aynı zamanda işi bırakıp yeni işler aramasına da sebep olmaktadır. Kurum çalışanlarının kendilerini teşkilatın bir parçası gibi hissetmeleri ve teşkilata bağlılık duymalarının, işlerinden memnun olmalarının da bir sonucu olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle araştırmada, emniyet mensuplarının uzun vadede iş tatmini ve iş performanslarına yönelik olarak polisevinden memnuniyetini ölçmek ve mevcut olumsuzlukları tespit etmek hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
In today's demanding service conditions, are not different legislation directs institutions to achieve the goals they set. As the work of the employees within the organization that is highly effective and efficient depends on high job satisfaction. For this reason, the institution to determine the factors affecting employees' job satisfaction and strive to improve their appears to be an important factor. People are not satisfied with the job, the work conditions of construction, that uses tools, material and moral interests as derived, and the social prestige of being the lack of appreciation of many different complaints and dissatisfaction may occur in the form of dissatisfaction. As a result, factors that create dissatisfaction with job dissatisfaction to hear just why the employee left the job at the same time having no cause to look for new jobs. Agency employees and the organization feel like a part of their commitment to the organization, is thought to be a result of being satisfied with their work. For this reason, research, long-term job satisfaction and job performance of police officers in order to measure the satisfaction of police residance and aimed to identify the existing drawbacks.