Sağlık sektöründe innovasyon yaklaşımı: İzmir' de hizmet veren kamu-özel hastanelerin değerlendirilmesi üzerine bir uygulama
Approaches to innovation in health care: A study on evaluation of public and private hospitals in Izmir
  1. Tez No: 296723
  2. Yazar: HAYRUNNİSA YAZAR ÖNAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜBERRA YURDAKUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon, Hizmet Sektörü, Sağlık Hizmetleri, Hastaneler, Innovation, Service Sector, Health Sector, Hospitals
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Günümüzde hızla gelişen, yenilenen teknoloji ve küreselleşen dünya, beraberinde tüketici istek ve ihtiyaçlarının da değişimini getirmiştir. Bunun bir sonucu olarak artan rekabet ortamında işletmeler, rakiplerine üstünlük sağlamak ve karlılığını artırmak için innovasyona gitmek zorundadır.Bu çalışmada innovasyonun tanımı yapılarak, hizmet sektörün de innovasyon çalışmalarına örnekler verilmiştir. Ardından Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde uygulayabileceği yenilikçi ürün ve hizmetler ortaya konmuştur. Son olarak sağlık sektörünün belkemiğini oluşturan hastanelerde, hastane yönetimi ve doktorların innovasyon hakkındaki tutum ve düşünceleri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Fast pace developments, advances in technology, and globalism bring changes to the needs and expectations of the customers nowadays. As a result of this, companies must participate in innovations to stay ahead of the competition and to gain market share in the increasing competitive business environment.In this work, first, some of the studies on innovation in the service sector are provided. Then, applicable innovations of services and products in the health care field in Turkey are presented. Finally, what the senior level admin and the doctors in hospitals, as a backbone of health care system, perceive and think about innovation is evaluated.